In English

Broodje Iberico Abanico met courgette relish

In samenwerking met

Broodje Iberico Abanico met courgette relish

Als we weer vlees gaan bestellen zijn we altijd op zoek naar soorten vlees die we nog niet eerder op de barbecue hebben gehad. Deze keer kwamen we Iberico Abanico tegen. Een stukje vlees dat buitenom de ribben zit achter de schouder van het varken. Het is een prachtig stukje vlees met een mooie vetrand.

Iberico is waarschijnlijk het lekkerste varkensvlees dat wij gegeten hebben. Het is geweldig mals en vol van smaak door het vele inter- en intramusculair vet waar Iberico zo om bekend staat. Wij zijn nooit vies van een lekkere kruidenmix voor vlees maar voor Iberico vlees is enkel zout en peper vaak genoeg. Maar dat is geen reden om deze Iberico Abanico niet in te pakken in een geweldig broodje.

De Iberico Abanico is gemaakt voor de barbecue. Het is een dun stuk vlees dat je om en om grilt. Je moet wel zorgen dat je het vlees blijft verplaatsen op het rooster om het niet te laten verbranden. Het vet is erg zacht en druipt op de kooltjes. Dat zorgt voor serieuze vlammen.

Om dit soort vlammen te voorkomen zou je normaal gewoon het deksel dicht doen. Door het zuurstof tekort verdwijnen de vlammen maar blijf je wel lekker grillen. Omdat dit vlees erg dun is willen we het goed in de gaten kunnen houden. De enige optie is dan om het regelmatig te verplaatsen en te keren.

In de Kamado Joe classic 3 kan je het rooster op 3 verschillende hoogtes plaatsen met het divide and conquer systeem. Door het verschil in afstand tussen het rooster en de warmtebron krijg je dus ook verschillende temperaturen om te grillen. Doordat het rooster uit 2 delen bestaat kan je dus ook op verschillende temperaturen tegelijk grillen. Of je kan zelfs aan 1 kant grillen en aan de andere kant indirect barbecueën. Perfect voor een reversed sear mocht je wat dikkere steaks willen bereiden.

Na een paar minuten draaien en keren wordt je beloond met deze prachtige steak. Het zachte vet is goudbruin en de rest van het vlees heeft een prachtige korst. Check af en toe tijdens de bereiding de kerntemperatuur. Deze wil je niet hoger hebben dan 65°C. Dat wil zeggen dat we de steak op 62°C van het rooster halen. Het vlees zal nog iets verder doorgaren tijdens het rusten.

Met deze perfect gegrilde Iberico steak maken we een waanzinnig broodje. Wij hebben gekozen voor wat frissere smaken die het vlees complimenteren. De saus is een wat zuurdere barbecue saus en we hadden een heerlijke relish gemaakt die hier geweldig bij past. Het broodje is een Italiaanse bol die we even opgewarmd hebben en ingesmeerd met een beetje boter en chiliflakes.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

  1. Gril de Iberico Abanico om en om boven directe hitte tot een kerntemperatuur van 65°C.
  2. Laat het vlees 5 minuten rusten en snij het dan haaks op de draad in dunne plakken. Bestrooi het vlees dan met peper en zout.
  3. Beleg het broodje met barbecue saus, baby spinazie, de Iberico en courgette relish.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook