In English

Broodje Iberico Secreto

In samenwerking met

Broodje Iberico Secreto

Soms wil je gewoon een geweldig broodje met een gegrild stukje vlees, een paar heerlijke groentes en een frisse salsa. Dan is dit het broodje dat we maakten op onze Kamado Joe. We gebruikten Iberico Secreto omdat dit stukje gemaakt is voor broodjes.

Iberico Secreto is een goed gemarmerd dun stuk uit de schouder van het varken dat geweldig gegrild kan worden. In 8 minuten om en om boven hoog vuur haal je het beste uit dit vlees.

Dit is een Iberico secreto. Een dun stuk vlees met enorm veel intramusculair vet. Dat vet zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals blijft. Het zachte vet aan de buitenkant smelt tijdens het grillen.

We maken met het conquer and divide systeem 2 niveaus. Op het hoogste niveau zetten we een gietijzeren skillet waar we de ui en paprika in gaan bereiden. We laten de Secreto de hoofdrol spelen door niet moeilijk te gaan doen met kruiden en specerijen. In de skillet gaat alleen een beetje olijfolie voordat de ui en paprika er in gaan. De Iberico gaat zo op het rooster.

Wacht tot de pan goed heet is voordat je de groenten er in gooit. Daarna blijf je ze omscheppen tot alles zacht is geworden. Daarna gaat de Iberico Secreto op het rooster.

Door het vele vet in het vlees krijg je grote vlammen. Het is heel spectaculair en je gasten vinden het fantastisch maar hou het vlees goed in de gaten. Keer het vlees dus regelmatig met een lange tang. Iberico Secreto eet je nog een beetje roze dus in een paar minuten is het al voor elkaar.

Als de groenten nog lekker doorkoken snij je de Iberico in dunne plakken. Daarna mag er wat zout en peper overheen en hou je ze warm boven op de groenten terwijl je alvast een stokbroodje open snijdt. De dikkere stukken die nog een beetje te roze naar je zin zijn die kan je nog even extra grillen.

Het stokbroodje beleg je met wat sla, de groenten, een paar plakken Iberico en daarover een flinke schep pico de gallo. Meer heeft dit broodje niet nodig.

Ingrediënten

 • 600 gram Iberico Secreto
 • Ui
 • Rode paprika
 • 2 el olijfolie
 • Peper en zout
 • sla
 • 1 stokbrood of 4 flinke broodjes
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Snij de paprika en ui. Zet een gietijzeren skillet op het vuur en laat deze opwarmen. Doe een beetje olijfolie in de pan en rooster de groenten terwijl je ze regelmatig omschept.
 2. Gril de Iberico secreto boven directe hitte om en om tot medium rare.
 3. Snij het vlees in dunne plakken en bestrooi ze met peper en zout. Als de paprika en ui zacht zijn dan leg je het gesneden vlees op de groenten zodat ze weer iets kunnen opwarmen.
 4. Snij een broodje open en beleg het met sla, de groenten, de secreto en een lekkere salsa.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook