Broodje kipfilet wasabi

In samenwerking met

Als je nog nooit verse wasabi hebt geproefd dan moet je dat zeker eens doen. Verse wasabi pasta smaakt zoveel beter dan de tubes wasabi uit de supermarkt wat vaak niet eens echte wasabi is.

Wij kregen een verse wasabi wortel om wat lekkers mee te maken en dat is gelukt. Wij hebben een kipfilet voorzien van een krokante laagje met wasabi en daar een goed broodje mee gemaakt.

Dit is wasabi rhizoom. Het is de wortel van een wasabi plant. Het is het meeste waardevolle deel van de plant omdat hier wasabi pasta van gemaakt wordt. De wasabi rhizoom is niet overal te vinden. Wij hebben deze online gevonden bij Dutch wasabi.

Een hele wortel is ongeveer 50 tot 100 gram. Voor dit recept hebben we ongeveer 25 gram nodig. De rest draai je in een vochtige doek in de koelkast. Zo blijft het zeker een paar weken goed.

Van de wasabi wortel maak je wasabi pasta door de wortel zachtjes over een wasabi rasp te draaien. Zo blijft er een zachtgroene pasta over die weliswaar scherp is maar veel minder heet is dan de nep wasabi die van mierikswortel gemaakt is.

Je hoeft echt niet bang te zijn dat de kip straks te heet wordt. De smaak van verse wasabi is eerder zacht.

De 2 kipfilets leggen we onder vel plastic folie en slaan we plat met een zware pan. Zo wordt de kipfilet overal even dik waardoor het egale gaart.

De wasabi pasta meng je met het ei en daar haal je de platgeslagen kipfilet doorheen. Daarna bestrooi je de kip met paneermeel. Hoe dikker je de laag paneermeel krijgt, hoe beter.

We hebben de Joe classic afgesteld op een indirecte temperatuur van 190ºC. Dat is de perfecte temperatuur om deze kipfilet tot de juiste kerntemperatuur te brengen terwijl het paneermeel korstje goudbruin wordt. Als de kipfilet straks klaar is dan zou je haast denken dat hij gefrituurd is.

We steken een BlueDot kernthermometer in de kipfilet om er zeker van te zijn dat de kipfilet perfect gaar is. Zo voorkomen we dat we rauwe kip serveren en dat de kip op z’n malst en sappigst is.

Dit is ons broodje wasabi kipfilet. Ga jij deze ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 2 el verse wasabi geraspt (ongeveer 25 gram)
  • 1 ei
  • 1/2 tl tafelzout
  • 4 el paneermeel
  • veldsla
  • 2 zachte witte bolletjes
  • Teriyaki saus
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Dus Witbier, Weizen, Saison of een subtiele Neipa.

Bereiding

  1. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 190ºC.
  2. Rasp de wasabi wortel tot je ongeveer 2 flinke eetlepels wasabi pasta hebt. Meng deze pasta dan in een kommetje met 1 ei en 1/2 tl zout.
  3. Sla de kipfilet plat tot hij 1 egale dikte heeft en haal ze dan door de wasabi/ei mix.
  4. Bestrooi de kipfilet met de paneermeel totdat je geen natte delen meer ziet.
  5. Leg de kipfilet op het rooster van de barbecue. Steek een thermometer in het vlees en sluit het deksel.
  6. Als de kipfilet een kerntemperatuur heeft van 75ºC dan haal je hem van het rooster.
  7. Beleg de bollen met een handvol veldsla, 1 kipfilet en een flinke klodder teriyaki saus.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een uniek recept dat niet op de website staat.

nieuwsbrief inschrijving