Broodje ribeye met burrata gerookte knoflook en sjalot

In samenwerking met

Broodje ribeye met burrata gerookte knoflook en sjalot

Dit broodje ribeye met romige buratta kaas is op de foto al geweldig. Wat je niet ziet is de gerookte knoflook en sjalot waar we het geroosterde brood mee hebben ingesmeerd. Dit broodje is echt een perfecte opbouw van smaak.

Zoals gezegd is de gerookte knoflook en sjalot de echte smaakmaker van dit broodje. In het vuurvaste schaaltje gaat een laagje olijfolie, 4 tenen knoflook, 2 banaan sjalotten en 6 kleine tomaatjes. Die roken we dan een half uurtje op 120ºC.

Na een half uurtje mogen de ribeyes erbij. Dit zijn prachtige Black Angus ribeyes. Voor minder doen we het niet. Het vlees heeft een hoop intramusculair vet dat zorgt voor geweldig mals vlees en een geweldige smaak.

We plaatsen de Blue Dot thermometer omdat we de ribeyes gaan roken tot een kerntemperatuur van 46ºC. Dat noemen we een reversed sear.

Wat is de reversed sear

Met de reversed sear warm je eerst het vlees langzaam op tot een graad of 10 onder de gewenste kerntemperatuur. Daarna stook je de barbecue op tot 250º+. Als je dan de steak droogdept gril je hem snel af voor een perfecte korst. De kerntemperatuur laat je dan oplopen tot 55ºC.

Het resultaat is een perfecte medium rare steak van rand tot rand met een prachtige korst.

De knoflook en de sjalotten zijn zo zacht geworden dat je ze met een mes over het brood uit kunt smeren. Dit brood is nu al heel lekker.

Over de knoflook en sjalot gaat de burrata kaas. Was dit brood met de gerookte knoflook en sjalot al lekker dan is het nu met de romige kaas nog lekkerder. Je zou nu gewoon kunnen stoppen en de ribeye los eten. Even goede vrienden.

Maar dat doen we natuurlijk niet. We maken het broodje helemaal af. De ribeye en de tomaat maakt het echt af. Bij elke hap heb je een opbouw van smaken die dit broodje echt geweldig maken. Ga jij dit broodje ribeye ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 1 dikke ribeye
 • 6 kleine tomaatjes
 • 4 tenen knoflook
 • 2 banaansjalotten
 • 60 ml olijfolie
 • Pyramide zout
 • Bolletje burrata kaas
 • 2 dikke plakken vloerbrood
 • Verse basilicum voor garnering
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

 1. Leg de knoflook, sjalotten en tomaat in een kleine ovenschaal en schenk daar de olijfolie overheen.
 2. Bereid een barbecue voor om te roken op 120ºC en zet het schaaltje een half uur op het rooster.
 3. Leg de ribeye naast het schaaltje en rook hem tot een kerntemperatuur van 46ºC.
 4. Als de knoflook en sjalotten zacht zijn geworden dan mag het schaaltje van het rooster om af te koelen.
 5. Als de ribeye de juiste kerntemperatuur heeft bereikt dan haal je hem van het rooster en stook je de barbecue op tot een temperatuur hoger dan 250ºC.
 6. Dep de ribeye droog en gril hem om en om tot een kerntemperatuur van 55ºC.
 7. Rooster de plakken brood en smeer daar de knoflook en sjalot over uit.
 8. Snij de burrata doormidden en verdeel deze over de 2 plakken brood.
 9. Snij de ribeye in mooi plakken en beleg daar het brood mee. Bestrooi met zout en verdeel de tomaatjes.

Gearchiveerd onder:

, , , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook