Burnt ends van tri-tip

In samenwerking met

Burnt ends van tri-tip

Deze burnt ends van tri-tip zijn een viering van vlees, rook en barbecuesaus. Dit is het gerecht wat je als beginnend pitmaster op tafel zet als je indruk wil maken op je vrienden en familie.

De sappige en malse textuur van de tri-tip, gecombineerd met de rokerige en kruidige smaken van de dry-rub en bbqsaus, maken dit tot een onweerstaanbare traktatie voor elke vleesliefhebber. Dit recept is niet moeilijk maar vereist wat geduld en tijd. Het resultaat is het absoluut waard.

Tri-Tip is in Nederland bekend als het ezeltje, pasgehuwden stukje of liesstuk. Vanwege de driehoekige vorm heeft het in Amerika de naam Tri-Tip. Over het algemeen werd dit deel gebruikt om gehakt van te draaien maar het wordt steeds meer gewaardeerd om de goede rundvlees smaak.

Wij snijden de tri-tip in blokjes van ongeveer 2 tot 3 cm. Die bestrooien we met een zoet-pittige dry rub. Om het verplaatsen makkelijker te maken leggen we de blokjes op een taartrooster.

De blokjes tri-tip schuiven we in de Masterbuilt 800 smoker. Gewoon omdat het zo makkelijk werkt. Natuurlijk is het hartstikke leuk om met vuur te spelen maar de Masterbuilt vul je met houtskool en je stelt de temperatuur in. Je hoeft zelf nergens op te letten. Barbecueën met het gemak van een oven.

De Masterbuilt smoker is uniek in het feit dat je kan roken wanneer je dat zelf wil op elke temperatuur. Het hout gooi je in de aspan zodat de vallende embers het hout laten roken. of je gooit een blokje hout tussen de houtskool.

We gebruiken trouwens kersenhout vanwege de smaak en de kleur. Kersenhout geeft namelijk een hele mooie donkerrode kleur aan het vlees.

Na 2 uurtjes roken gaan de blokjes vlees in een schaal met barbecuesaus en boter. Dan gaan ze één tot twee uur terug in de smoker. Omdat de schaal open blijft kan je gewoon door blijven roken voor extra smaak.

De burnt ends zijn klaar als het vlees zacht is geworden en de saus plakkerig. De blokjes vlees zijn nu ook heel donker van kleur. Ze lijken bijna verbrand maar dat is niet de bedoeling. De donkere kleur komt van de rook die samen met de dry-rub een korst heeft gevormd en van de bbqsaus die gekarameliseerd is. Burnt ends doen hun naam eer aan.

Dit zijn onze burnt ends van tri-tip. Ga jij deze ultieme bbq snack ook maken laat ons dat dan weten in een reactie hieronder. Of beter! Maak het en maak dan een foto. Plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

 • 1 tri-tip, ongeveer 1 tot 1,5 kg

Voor de dry rub

Voor de saus

 • 250 ml bbqsaus
 • 2 el rietsuiker
 • 50 ml appelazijn
 • 50 gram roomboter
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

 1. Snijd de tri-tip in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
 2. Meng de ingredienten voor de dry-rub in een kom en bestrooi de blokjes royaal met het kruidenmengsel met een egale laag.
 3. Verwarm een barbecue voor op een indirecte temperatuur van 130°C en een blokje rookhout.
 4. Plaats de blokjes tri-tip op het rooster en rook ze gedurende 2 uur.
 5. Meng de bbqsaus met de suiker en de appelazijn. Leg de gerookte blokjes in een flinke schaal en giet daar de saus bij. Meng het voorzichtig en leg stukjes boter over het vlees.
 6. Zet de schaal 1 tot 2 uur terug in debarbecue tot de burnt ends zacht zijn en de saus gekarameliseerd.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook