In English

Caribische drumsticks met rijst

In samenwerking met

Caribische drumsticks met rijst

Zoek je een volledig recept dat je zonder veel moeite op tafel kunt zetten? Dan zijn deze Caribische drumsticks met rijst precies wat je zoekt. De kip heeft net genoeg pit om het spannend te houden zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je mond brand. Mocht het toch net te heet voor je zijn dan brengt de rijst alles samen.

 

Dit is dus onze Caribische dry rub. We weten niet hoe authentiek deze mix is maar hij is zeker lekker. Je kan gelukkig niet heel veel fout doen want de Caraïben is een heel groot gebied met genoeg culinaire stijlen om uit te kiezen. Deze dry rub is een tikkie pittig en ruikt echt heerlijk. Zeker als de kip op het rooster ligt.

Je gebruikt ongeveer een tot twee eetlepels van de dry rub per vier drumsticks. Hou er rekening mee dat je straks nog wt dry rub nodig hebt voor de rest.

De drumsticks leggen we in een kringetje met de poten naar buiten op het rooster. We gebruiken deze keer de platesetters voor een indirecte temperatuur van ongeveer 150ºC. Dat is wat ons betreft de beste temperatuur voor het bereiden van drumsticks en kippenvleugels. Zo laat je ze gewoon een uur liggen.

Na een uur hebben de drumsticks een kerntemperatuur van ongeveer 83 tot 85ºC. Dan is het vlees op z’n malst doordat het bindweefsel is omgezet in gelatine. Ook de taaiere pezen die je op een lagere kerntemperatuur nog wel eens tegenkomt zijn dan zacht. We meten dit natuurlijk met de Thermapen. Zo kan je elke drumstick snel even meten en van het rooster halen als ze klaar zijn.

Heb je nog geen Thermapen dan kan je ook kijken naar het blootliggende bot. Als het vel is teruggetrokken kan je ook zien dat de pezen losgekomen zijn. Dan weet je dat het bindweefsel af is gebroken en het vlees lekker mals is.

Als de drumsticks klaar zijn dan maken we in 25 minuten de rijst in de Dutch oven die precies in het accessoire rek van de Kamado Joe past. Zo staat hij stevig zonder dat ie op het rooster tussen de spijltjes hoeft te balanceren.

De rijst koken we in net genoeg water dat we op smaak brengen met ui, knoflook en tomatenpuree. Daarna gooien we er nog wat strooibouillon doorheen. Dat is niet alleen de snelste manier om soep op smaak te brengen maar ook dus rijst.

We gebruiken precies genoeg water dat nodig is om de rijst in te koken. Zo weet je dat alle smaak die je in het water stopt uiteindelijk in de rijst zit en giet je niks af en weg. Mocht de rijst nog iets meer smaak nodig hebben dan roer je er nog één of twee theelepels van de dry rub door. 10 minuten voordat je de rijst serveert gooi je de drumsticks er weer bij om op te warmen.

Dit zijn onze Caribische drumsticks met rijst. Ga jij dit heerlijke recept ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de dry rub

Voor de rijst

 • 2 el olijfolie
 • 2 witte uien (fijn gesneden)
 • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
 • Blikje (70 gram) tomaten puree
 • 400 gram zilvervlies rijst
 • 600 ml water
 • 2 tl strooibouillon
 • een groene en rode paprika
 • 4 bosuien snijden
 • 2 tl van de dry rub
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Mix de ingredienten voor de dry rub. Smeer de drumsticks in met een beetje Tabasco en strooi daar de dry rub overheen.
 2. Leg de drumsticks onafgedekt in de koelkast terwijl je de barbecue voorbereidt met een indirecte temperatuur van ongeveer 150ºC.
 3. Gaar de drumsticks tot een kerntemperatuur tussen de 83 tot 85ºC. Haal ze van het rooster en plaats een Dutch Oven boven directe hitte.
 4. Giet de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig en zacht is. Doe dan de tomatenpuree erbij en roerbak dit een paar minuten.
 5. Doe de rijst erbij en roerbak dit ook een paar minuten voordat je het water en de bouillon erbij doet. Laat alles zo 10 minuten zachtjes laten pruttelen met het deksel dicht.
 6. Snij de paprika’s en de bosui fijn en gooi dit bij de rijst. Als de rijst dreigt droog te koken dan mag er een beetje water bij. Als de rijst na een kwartier al het water heeft opgenomen en beetgaar is dan is de rijst klaar.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook