champignon spiesen met sojasaus

In samenwerking met

champignon spiesen met sojasaus

De marinade voor deze champignons is alleen al geweldig. Maar als je ze daarna gaat grillen komen pas echt alle smaken goed vrij. Deze gegrilde champignons spiesen zijn zo lekker dat je ze kan serveren als voorgerecht of als sidedish bij een mooi stuk vlees. Of zelfs in plaats van vlees. Zelfs de meest overtuigde carnivoor zal deze spiesen lekker vinden.

Buiten de sojasaus gebruiken we ook balsamico azijn in de marinade. Het zuur zorgt voor de balans. Met de chilliflakes krijg je wat pit. De hoeveelheid maak je lekker zelf uit. Proef gewoon even de marinade voordat je het bij de champignons gooit.

De structuur van een champignons zorgt ervoor dat ze letterlijk de marinade opzuigen. Dit worden dus echt smaakbommetjes.

Natuurlijk kan je de houten stokjes eerst laten weken voordat je de champignons er aan rijgt. Wij hebben een andere truc. Als je de uiteinden van de stokjes over een vel aluminium folie plaatst dan verbranden ze ook niet.

We grillen de spiesen om en om tot je wat mooie grillstrepen ziet. Er zit genoeg suiker in de sojasaus en balsamico azijn om dit snel te laten gebeuren. Daarom grillen we ze op onze Kettle Joe boven middelmatige hitte. Zo is er minder risico dat de grillstrepen veranderen in verkoolde champignons waar je mee kunt schrijven.

Dit zijn dus onze champignon spiesen met een marinade van sojasaus. We kunnen je nu al verzekeren dat je er te weinig gaat maken. Verdubbel gewoon de ingrediënten want ze zijn op voordat je er erg in hebt.

Ga jij dit heerlijke recept maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 250 gram kastanje champignons
 • 1 el olijfolie
 • 1 teen knoflook geraspt
 • 2 el sojasaus
 • 1 el balsamico azijn
 • 1 el gesneden tijm
 • 1 el gesneden peterselie
 • chilflakes naar smaak
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Snij de stammetjes van de champignons en snij ze dan doormidden. Doe ze vervolgens in een ruime schaal.
 2. Meng de rest van de ingrediënten en roer dit goed door. Schenk dit bij de champignons en hussel alles voorzichtig door elkaar.
 3. Laat de champignons 2 uurtjes marineren terwijl je een barbecue voorbereidt om direct te grillen.
 4. Rijg de champignons aan platte spiesen.
 5. Gril ze om en om boven middelmatige hitte tot je een paar mooie grillstrepen ziet.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook