Chicken wrap met gerookte kipfilet

In samenwerking met

Chicken wrap met gerookte kipfilet

De chicken wrap is de perfecte oplossing voor die momenten dat je zonder al te veel moeite snel iets lekkers op tafel wil hebben. Een grote tortilla pannenkoek en kipfilet is de basis en dan kan je hem helemaal opbouwen naar je eigen smaak.

Je kan ze net zo gezond of ongezond maken als je wil en het is de perfecte snack om de restjes in de koelkast te gebruiken. En ze zijn ook ideaal om mee te nemen want ze zijn koud net zo lekker als warm.

Kipfilet is van zichzelf mager vlees en kan daarom snel uitdrogen als het te lang in de barbecue ligt. Daarom letten wij altijd op de kerntemperatuur en halen we de kipfilet van het rooster als deze een kerntemperatuur heeft van 70ºC.

Vanaf een kerntemperatuur van zo’n 60ºC zullen de spieren in het vlees samentrekken en het natuurlijke vocht in het vlees naar buiten drijven. Omdat je kip volledig gaar wil eten garen we de kip tot 70ºC. Door het gebruik van een kernthermometer weten we precies wanneer we de kipfilet van het rooster moeten halen zodat we sappig en mals vlees hebben.

Wij maken gebruik van de draadloze Meater 2 Plus thermometer die niet alleen de kerntemperatuur in de gaten houd maar ook de temperatuur in de ketel. Hij waarschuwt je niet alleen wanneer de gewenste kerntemperatuur bereikt is maar berekent ook de bereidingstijd en hoeveel graden het vlees nog door zal garen tijdens het rusten. Op deze manier heb je altijd consistente resultaten.

Deze kipfilet roken we op 120ºC in onze Masterbuilt 545. Wij zijn gek op gerookte kip. De kip krijgt hierdoor extra smaak die het goed kan gebruiken.

Voor een klein beetje extra kleur stoken we de laatste minuten de smoker op naar 230ºC. Zo krijgt de kip en de spek nog even snel een klein grillrandje.

Wij vullen de wraps met een frisse saus, sla, tomaat en kaas. Maar jij mag natuurlijk alles erin gooien wat je wil. Zo kun je ze aanpassen aan je eigen smaak en de ingrediënten die je in huis hebt. Met wat sriracha en jalapeños maak je bijvoorbeeld een lekkere pittige wrap. Met gegrilde groenten en wat BBQ-saus maak je een BBQ variant en met restjes nasi maak je een burrito versie.

Ga jij deze zomer ook chicken wraps maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het eruitziet.

Ingrediënten

  • Kipfilet
  • Tortilla
  • Dikke plakken buikspek
  • Sla
  • Paprika
  • Geraspte kaas

Voor de dry rub

Voor de saus

  • 4 el mayonaise
  • 1 tl uiengranulaat
  • 1/2 tl knoflookgranulaat
  • 1 el citroensap
  • 1 tl fijngesneden verse dille
  • 1 tl fijngesneden bieslook
  • 1 tl fijngesneden platte peterselie
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. Bestrooi de kipfilets met de dry rub. Hou ongeveer 1 eetlepel per 500 gram kip aan.
  2. Steek de barbecue aan voor een indirecte bereiding van ongeveer 150ºC.
  3. Leg de kipfilet op het rooster met een thermometer en daarnaast de plakken buikspek.
  4. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten te mengen.
  5. Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70ºC en het buikspek tot ze lekker knapperig zijn.
  6. Warm de tortillas op en snij de kipfilet in flinke blokken.
  7. Beleg de tortilla’s met de saus, sla, de kipfilet, paprika, geraspte kaas en de spek.
  8. Rol het strak op en snij doormidden want dat eet makkelijker

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook