Zoete aardappel is een populair bijgerecht bij onze barbecuefeestjes. Deze blokjes zoete aardappel geven we een klein beetje extra pit met wat chilipoeder.
Schil de zoete aardappel in gelijke blokjes. reken ongeveer ¾ tot 1 zoete aardappel per persoon.
De blokjes zoete aardappel gaan in een ovenschaal en daar giet je wat olijfolie overheen.
Daarna bestrooi je de blokjes met wat grof zout, chilipoeder en pimentón. Pimentón is gerookt paprika poeder. Let op. Pimentón is niet zomaar parikapoeder. Paprikapoeder is gemaakt van gemalen gedroogde puntpaprika’s.
Pimentón wordt gemaakt door een pittige paprika 2 weken lang te roken met eikenhout waarna de zaadlijsten verwijdert wordt en de rest vermalen wordt tot poeder. Dat is een hoop werk voor dit poeder maar dat proef je ook terug.
Maak je handen lekker vies door alles goed te mengen.
Zet de ovenschaal op de barbecue aan de koelere kant. Laat ze ongeveer 3 kwartier staan. Check af en toe of het niet te hard gaat en roer alles tussendoor een keer om.
Is dat mooi of niet. Serveer bij een lekker stukje kip en een frisse salade.
Ingrediënten
- 3 flinke zoete aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepel pimenton
- 1 afgestreken theelepel chili poeder. minder als het niet heel pittig hoeft
- 1 theelepel grof zout
Bereiding
- Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van 200 tot 250°C.
- Schil de zoete aardappels en snij ze in gelijke blokjes van ongeveer 2 tot 3 cm.
- Gooi alles in een braadslee of ovenschaal en giet de olijfolie er over heen.
- Bestrooi de blokjes met de zout, chilipoeder en de pimentón en meng alles goed door elkaar.
- Zet de ovenschaal aan de koelere kant en sluit het deksel.
- De zoete aardappel is klaar als de blokjes zacht zijn geworden met een krokant korstje.