Chimichurri saus

Deel:


Chimichurri saus zie je nog wel eens in een Argentijns restaurant. Het smaakt geweldig op een steak of kip, zolang deze maar niet te veel gemarineerd is. De smaak van deze saus is sterk genoeg van zichzelf.

Smeer er niet gelijk een heleboel van op maar begin met een beetje.



Volgens ons kan je de ingrediënten voor de chimichuri het beste hakken om een lekkere grofheid te krijgen.

t-bone-met-chimichuri-en-limoen

Chimichurri is gemaakt voor een T-bone steak. De zuur frisse smaak werkt perfect bij de volle smaak van goed rundvlees.

Deze saus kan je gekoeld zo’n 2 weken bewaren. In de vriezer zelfs een maand. Je kunt de saus ook gebruiken als marinade voor kip, steak of karbonades.

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • een halve witte ui, gesnipperd
  • 1 chillipeper fijngesneden zonder zaadjes, of als je van erg pittig houd met
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels verse oregano
  • 10 gram verse peterselie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snij alle ingrediënten fijn en roer alles goed door elkaar. Je kan het ook allemaal in de keukenmachine gooien tot het een gelijke mix is. Maar ga niet te lang door, chimichuri is volgens ons het lekkerst als het wat groffer is.
  2. Voeg zout en peper toe naar eigen smaak.
  3. Laat een paar uur in de koelkast staan voordat je het gaat gebruiken. De smaak wordt er zeker beter van.


Deel, like of reageer op Chimichurri saus via Facebook

The Bastard


BBQ-helden nieuwsbrief


Meer BBQ artikelen



Recepten op niveau of hitte

  • beef en steak
  • vuur en rook
  • barabiku
Top
BBQ-helden.nl gebruikt cookies om bla bla. etc. etc. Toch meer weten (Ik snap het).