De basis van deze saus is weliswaar ketchup maar de pure chocola en de gembersiroop geven deze barbecuesaus iets speciaals. De saus is heel rijk van smaak zonder dat je meteen de chocola proeft. Die zit ergens in de verte en komt pas later.
Deze saus past goed bij spek of spareribs. Je kan de saus naar je eigen smaak aanpassen door het zoeter of pittiger te maken.
Voor deze chocolade saus gebruiken we pure chocola. Zo puur als je het kan vinden. Wees niet bang dat deze saus heel bitter gaat worden. Door de bruine suiker, ketjap en gember is de saus eerder zoet.
Zoals bijna elke barbecuesaus is deze saus ook geweldig makkelijk om te maken. Mieter alles in een pannetje en laat het zachtjes op temperatuur komen. Pas wel op dat de saus niet te heet wordt. Dan verbranden de suikers en wordt de saus toch weer bitter.
Dit is onze chocolade barbecuesaus. We hebben de saus geprobeerd op de spareribs en dat is erg lekker. Ga jij deze chocolade barbecuesaus maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- 250 ml ketchup
- 70 ml ketjap manis
- 1 el Worcestershire saus
- 50 gram basterdsuiker
- een flinke tl Tabasco
- 25 g pure chocolade. 70% of hoger.
- 2 el gembersiroop
- 2 el appelazijn
Bereiding
- Gooi alle ingrediënten in een pannetje en laat deze langzaam op temperatuur komen.
- Kook de saus op middelmatige hitte tot de chocolade gesmolten is en de bruine suiker helemaal opgelost is.
- Je kan de saus een week of twee afgesloten in de koelkast bewaren.