In English

Citroen knoflookboter garnalen

Citroen knoflookboter garnalen

Zit je te wachten op makkelijke gerechtjes en hou je van garnalen? Dan is deze voor jou. Garnalen zetten wij op tafel als er snel even een snack op tafel mag.

We maken er dan wel meteen een hoop want ze zijn weg voor je er erg in hebt. Daar is het brood dan weer handig voor. Dat doop je in de boter als de garnalen op zijn. Niet helemaal light maar zó lekker. Dan eet je maar wat minder bij het avondeten.

Gegrilde garnalen zijn van zichzelf al lekker maar we maken ze nog een beetje beter. Een simpele dry rub is genoeg. We hebben hier zogenaamde party shrimps. Flinke garnalen zonder schil en met staart. Heb je ze met schil gekocht dan moet je ze eerst pellen voordat je de rub gaat gebruiken.

De garnalen zijn in een paar minuten om en om gaar. Als het vlees net niet meer transparant is dan zijn ze klaar. We halen ze net wat eerder van het rooster omdat ze straks in de hete boter nog iets doorgaren. De skillet zetten we iets eerder dan de garnalen op het rooster om op te warmen.

Je zou de garnalen ook in de skillet samen met de boter kunnen bereiden maar wij houden er wel van als ze gegrild zijn. Dat maakt het net allemaal een beetje echter.

Als de garnalen van het rooster zijn dan kan je de schijfjes citroen even grillen. Citroen krijgt een net iets betere smaak na het grillen. Ze worden zelfs een beetje zoeter. Tegelijk met de citroen roosteren we wat gesneden stokbrood.

Daarna laat je de boter smelten in de skillet. Als de pan gevuld is met boter gooi je de knoflook bij de boter. Zo neemt de boter die heerlijke knoflook smaak op. Als laatste mogen de garnalen, de citroen en een handvol peterselie erbij.

Laat de boter iets afkoelen anders verbrand je je tong. Gooi de geroosterde stokbrood erbij en laat iedereen aanvallen. Deze citroen knoflookboter garnalen zijn zo al erg lekker maar je kunt ze ook proberen met spaghetti of rijst.

Ingrediënten

 • 600 gram garnalen. Zonder schil met staart.
 • stokbrood
 • handvol gesneden peterselie

Voor de dry rub

 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 • ¼ theelepel chipotle poeder
 • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
 • ½ theelepel knoflookgranulaat
 • ½ uienpoeder

Voor de knoflookboter

 • 150 gram boter
 • 1 theelepel Tabasco
 • 2 tenen knoflook. gesneden
 • 1 citroen

Bereiding

 1. Ontdooi de garnalen en dep ze droog met keukenpapier
 2. Bereid een barbecue voor om te grillen
 3. Zet de pan op het vuur om op te warmen
 4. Snij de citroen in plakjes
 5. Meng alles voor de dry rub en strooi het over de garnalen.
 6. Grill de garnalen in 3 tot 4 minuten aan beide kanten tot het vlees roze oranje begint te kleuren en net niet meer doorzichtig is. Haal ze dan van het vuur.
 7. Laat de boter smelten in de pan en meng daar de tabasco en knoflook doorheen.
 8. Leg de garnalen, de citroenschijven en peterselie de laatste minuut in de boter. Haal de pan van het vuur en laat de boter iets afkoelen. Serveer met het geroosterde brood.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook