club sandwich met gegrilde kip

club sandwich met gegrilde kip

Een club sandwich was voor ons jarenlang het ultieme vakantie gerecht. Je ging op een onmogelijk tijdstip je nest uit. Daarna werd je naar Schiphol gebracht en mocht je na een paar uur vliegen in de bus naar je hotel. Gauw je koffer op het bed, zwembroek aan en dan naar de zwembadbar. En daar bestelde je dan een club sandwich met een koud biertje. Puur genieten.

Dit ga je gewoon in je tuin nadoen. En als je het dan na het werk doet dan noem je het gewoon een minivakantie. Een club sandwich is namelijk snel genoeg gemaakt.

We werken voor deze bereiding met een brine. Een brine zorgt ervoor dat je extra vocht toevoegt aan het vlees zodat je tijdens de bereiding meer vocht overhoudt en het vlees sappiger blijft. Onderaan lees je hoe je een brine moet maken.

Je neemt een complete kipfilet en legt daar over heen een stuk vershoudfolie.

Nu sla je met een koekenpan de filet plat. De hele kipfilet moet een bijna gelijke dikte krijgen. We zeggen bijna dus niet overdrijven.

Daarna gaat de kipfilet een half uur in de brine in de koelkast. Langer is niet nodig. En je hebt ook de kans dat de kip straks te zout wordt.

Bereid een barbecue voor om te grillen en gril alvast wat sneeën wit brood.

Dep de kipfilet goed droog, smeer ze in met olijfolie en bestrooi ze aan beide zijden met je favoriete dry-rub. Laat de rub even intrekken en gril dan de kipfilet een paar minuten om en om.

Snij de kipfilet in dunne plakken. En dan gaan we stapelen.

Begin met een gegrilde snee brood.

Leg daar een paar plakken kip op.

Dan mag de mayonaise op de kipfilet. Wij spelen een beetje vals en gebruiken Alabama White Sauce van Grate Goods.

Dan gaat de volgende snee brood erop en de ijsbergsla.

Een paar plakken uitgebakken spek.

Een paar plakken tomaat.

En de laatste snee brood.

Als dit geen vakantiegevoel geeft dan weten wij het ook niet meer.

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 300 ml water
  • 20 gram zout
  • 20 gram suiker
  • 2 theelepels olijfolie
  • dry-rub (zelfgemaakt of zelfgekocht)
  • 6 sneeën wit casinobrood
  • 2 vleestomaten
  • 6 plakken ontbijtspek
  • ijsbergsla
  • mayonaise

Bereiding

  1. Neem 300 ml warm water en los daar 20 gram zout en 20 gram suiker in op. Laat het geheel nu afkoelen
  2. Leg de kipfilet tussen 2 vellen keukenfolie en sla hem plat met een steel- of koekenpan
  3. Als het water, zout en suikermengsel is afgekoeld doe je de kipfilet in een afsluitbare vershoudzak en giet daar het mengsel bij. Laat dit 30 minuten gekoeld staan.
  4. Na 30 minuten spoel je de kipfilet af en droog je hem af met een paar stukken keukenpapier
  5. Smeer de kipfilet in met wat olijfolie en bestrooi rondom met jouw favoriete dry-rub en laat dit minstens 3 kwartier gekoeld intrekken.
  6. Bak in een paar minuten de kipfilet om en om gaar.
  7. Nu bouw je de club sandwich zoals hierboven beschreven.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook