Cola barbecuesaus

Cola barbecuesaus

Een blikje cola is een goede basis voor een barbecuesaus. De combinatie van gekruid, pittig en het zoete van de cola is heerlijk voor op de kip, spare ribs of karbonade. Ongeveer ⅔ blikje cola is genoeg om de saus een scherpe, zoete smaak te geven.

Je kunt de cola barbecuesaus gebruiken om te marineren, maar ook om de laatste paar minuten op de gril, na de laatste keer draaien, je vlees of kip mee in te smeren.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel azijn
  • 50 gram bruine suiker
  • 3 dl ketchup
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel worcestershire sauce
  • 1 theelepel sambal
  • ⅔ blikje cola

Bereiding

  1. Mix in een steelpan alle ingrediënten. Doe dit een beetje rustig aan. Cola en suiker gaat erg bruisen. En voor je het weet zit je hele aanrecht onder cola.
  2. Laat de saus ongeveer 10-15 minuten inkoken tot een dikke saus
  3. Laat de saus afkoelen
  4. Barbecue je direct op hoog vuur smeer dan het vlees in vlak voordat je het van het rooster afhaalt. Anders zal de suiker in de saus verbranden.
  5. Ben je indirect aan het barbecueën? Zolang dit onder de 150ºC gebeurt dan smeer je het vlees zo vaak in als je wilt.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook