Coleslaw is een echte klassieker bij de barbecue, en met dit recept voeg je een heerlijke twist toe dankzij de frisse en lichtzoete smaak van appel. Deze coleslaw is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een perfecte balans tussen romig en fris.
Of je hem nu serveert bij pulled pork, spareribs of een sappige hamburger, deze coleslaw met appel tilt elk barbecuegerecht naar een hoger niveau.
Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten maak je binnen no-time een bijgerecht dat gegarandeerd een hit is op je volgende barbecuefeest.
Voor onze coleslaw gebruiken we tegenwoordig Chinese kool in plaats van witte kool. Chinese kool is minder scherp dan witte kool waardoor de coleslaw wat meer balans krijgt. Van de dunne bladeren kan je makkelijker dunne reepjes snijden en in Chinese kool zitten minder vezels waardoor deze coleslaw nog lichter is.
De dressing maakt deze coleslaw echt bijzonder. De romige mix van sour cream en mayonaise met de frisse appelciderazijn en een vleugje honing biedt precies de juiste balans. Dit maakt de salade een perfecte, lichte tegenhanger voor zwaardere en vettere barbecuegerechten zoals pulled pork of spareribs.
Je kunt deze frisse coleslaw meteen serveren of tot een paar dagen afgesloten in de koelkast bewaren.
Deze coleslaw met appel en wortel is perfect als fris bijgerecht voor je volgende barbecue. Ga jij deze coleslaw ook maken, laat ons dat dan weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
Dressing
- 125 gram sour cream
- 100 gram mayonnaise
- appelcider azijn (naar smaak en dikte)
- 3 eetlepels honing
- 2 tl Franse mosterd
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
De salade zelf
- 1/2 Chinese kool
- 5 kleine wortels of 2 grote wortels
- 2 zuur frisse appels zoals Granny Smith
Bereiding
- Snij de Chinese kool in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de wortel. Wij gebruiken daarvoor een dunsnijder. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne partjes. Doe alles in een flinke kom.
- Meng alle ingredienten voor de dressing en giet dit over de kool, appel en wortel.
- Schep alles goed door en je bent klaar.