Coleslaw met appel

Coleslaw met appel

Coleslaw is onmisbaar bij de echte Amerikaanse barbecue. Deze Coleslaw met appel is heel goed zo te eten maar moet echt op een broodje pulled pork.

Onze variant is door de mix van sour cream en mayonaise ook een stuk lichter dan de standaard coleslaw met alleen maar mayonaise.

naamloos-19 april 2015-17Dit is de dressing van de sour cream, mayonnaise, appelcider, suiker, honing, zwarte peper mosterd poeder en maanzaad. Proef of het naar je zin is en anders breng je het op smaak met peper en zout.

naamloos-19 april 2015-11Dit zijn de basis ingrediënten voor Coleslaw. Ziet er gezond uit toch? Deze Coleslaw is ook een stuk minder vet dan de Coleslaw die je kant en klaar koopt.

naamloos-19 april 2015-18De witte kool snij je eerst door de helft zodat je een platte kant krijgt. Vervolgens snij je 3 keer overdwars en daarna dunne reepjes.

naamloos-19 april 2015-20De wortel en appel rasp je ook in korte reepjes. Dit geheel meng je met de zout en suiker en laat je 5 minuten staan. Daarna spoel je alles weer af. Dit moet je echt doen anders wordt het niet lekker.

naamloos-19 april 2015-21Nu mag alles door elkaar en kan het meteen geserveerd worden. Of tot een paar dagen afgesloten in de koelkast.

Ingrediënten

Dressing

  • 125 gram (1 klein bakje) sour cream
  • 100 gram mayonnaise
  • 50-100 ml appelcider azijn (naar smaak en dikte)
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • ½ theelepel mosterd poeder
  • ½ theelepel maanzaad

De salade zelf

  • 1 witte kool
  • 5 wortels
  • 2 zuur frisse appels zoals Granny Smith
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel zout

Bereiding

  1. Mix voor de dressing de sour cream, mayonnaise, appelcider, suiker, honing, zwarte peper mosterd poeder en maanzaad in een kom. En zet deze apart.
  2. Snij vervolgens de kool in korte smalle reepjes. Rasp de appel en wortel.
  3. Doe alles in een flinke kom en bestrooi met de suiker en zout. Mix alles goed door elkaar en laat 5 minuten staan.
  4. Gooi de salade over in een vergiet en spoel grondig met koud water.
  5. Droog de salade in een saladecentrifuge. Heb je die niet dan gooi je alles in een droge theedoek. Loop vervolgens naar buiten en swiep de doek aan 4 punten boven je hoofd. Goed vasthouden. Als de salade goed droog is dan gooi je alles terug in de grote kom.
  6. Doe de dressing erbij en meng alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout, peper en suiker.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook