Cranberrie BBQ saus

Barbecueën tijdens de kerstdagen is leuk, helemaal in en natuurlijk erg lekker. Nu kan je natuurlijk de klassieke kerstgerechten op de barbecue maken maar waarom niet Amerikaanse barbecue zoals spareribs met daarbij een cranberrie bbq saus.

ingredienten-cranberrie-barbecue-sausZoals veel barbecuesausen is ook deze saus niet echt moeilijk om te maken. Het enige echt andere aan deze saus is het zacht maken van de Cranberries. En dat gebeurt vanzelf tijdens het inkoken.

cranberries-in-panWas de Cranberries en doe deze samen met de appelazijn in een steelpannetje of een grotere pan als je meer saus wilt gaan maken. Zet het pannetje zachtjes op en sluit het pannetje af met een deksel als je die hebt.

cranberrie-saus-inkokenAls de cranberries zacht zijn geworden kunnen de rest van de ingrediënten bij. Roer alles goed door en laat alles een kwartier sudderen tot de gewenste dikte.

cranberrie-barbecue-saus-op-lepelLet op dat de saus iets dunner is als gewenst. Als de saus namelijk af koelt dan zal de saus vanzelf iets dikker worden. Als je een gladde saus wilt dan kan je het geheel nog even pureren in een keukenmachine. Wil je een wat groffere saus dan laat je het zo.

cranberrie-barbecue-sausDe saus is tot 2 weken gekoeld houdbaar.

Ingrediënten

 • 300 gram verse cranberries
 • 200 gram honing
 • 300 gram ketchup
 • 100 ml appelazijn
 •  eetlepels citroensap
 • 2 eetlepels Worcestershire sauce
 • ½ theelepel versgemalen zwarte peper

Bereiding

 1. Was de Cranberries en doe deze samen met de appelazijn in een steelpannetje
 2. Verwarm de Cranberries op laag vuur en sluit de pan
 3. Als de cranberries zacht zijn geworden gaan de rest van de ingrediënten bij
 4. Roer alles goed door en laat alles een kwartier sudderen tot de gewenste dikte
 5. Als je een gladde saus wilt dan kan je het geheel nog even pureren in een keukenmachine

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een uniek recept dat niet op de website staat.

nieuwsbrief inschrijving