Cuban sandwich met Iberico pluma

In samenwerking met

Cuban sandwich met Iberico pluma

Een cuban sandwich is de Cubaanse variant op een ham en kaas tosti. En daar kan je eindeloos mee variëren. Wij hebben zo’n broodje gemaakt met prachtig Iberico vlees dat we gegrild hebben.

Iberico Pluma is een prachtig stukje vlees uit de nek van een Iberico varken. Het is prachtig gemarmerd vlees en als het zou kunnen dan hadden we het ingelijst. Door de mooie vet/vlees verhouding is het geweldig vlees om te grillen.

De basis van de marinade is ketjap manis. Dat klinkt misschien een beetje vreemd voor een Cuban sandwich maar het is minder vreemd dan het lijkt. op Cuba hadden ze al heel lang door dat sojasaus een geweldige smaakmaker is. En ketjap manis is gewoon een hele lekkere sojasaus.

We hebben de Kamado Joe uitgerust met een half rooster en de halve grillplaat. De grillplaat hebben we zo geplaatst dat de ribbels omhoog liggen. Zo krijgen we straks mooie grillstrepen. De gemarineerde Iberico pluma grillen we om en om terwijl we er bij blijven.

Het vet van het Iberico vlees kan flinke vlammen veroorzaken. Dat is natuurlijk heel stoer maar de zoete marinade kan makkelijk verbranden en dat zou jammer zijn.

Deze Cubaanse broodjes hebben we belegd met een lekkere pittige saus, dungesneden Iberico vlees, ui, kaas en verse koriander. Hou je niet van koriander, en dat begrijpen we best, dan stop je het gewoon niet in jouw broodje.

Een Cuban sandwich is een soort panini. Of een panini is een soort Cuban sandwich, dat mag je zelf uitzoeken. Beide broodjes gril je op de grillplaat terwijl je ze platdrukt. Zo raakt het hele broodje de grillplaat. Heb je trouwens geen grillplaat voor jouw barbecue dan kan je ook een gietijzeren skillet gebruiken.

Om het broodje plat te drukken heb je iets zwaars nodig. Daar kan je dus ook heel goed een gietijzeren pan voor gebruiken. Let wel goed op dat je de broodjes niet te lang laat liggen. Grillstrepen zijn goed, een zwart broodje is niet goed.

Dit zijn onze cuban sandwiches met Iberico pluma. Ga jij deze broodjes ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 600 gram Iberia Pluma
  • 4 harde broodjes
  • Geraspte Gruyére kaas
  • Witte ui in ringen
  • verse koriander

Voor de marinade

  • 1 el ketjap manis
  • 1 el limoensap
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 tl chili poeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl gedroogde oregano

Voor de saus

  • 1 el sambal oelek
  • 2 el mayonaise
  • 1 el sour cream
  • 1 el limoensap
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten te mixen. Stop het vlees in een ziplockzak en giet daar de marinade bij. Dan mag de zak minstens 4 uur de koelkast in.
  2. Als het vlees ligt te marineren dan maak je de saus. Roer de sambal, mayonaise, sour cream en limoensap door elkaar en zet het koelkast.
  3. Bereid een barbecue voor, voor een directe bereiding. Plaats ook meteen een grillplaat of gietijzeren skillet.
  4. Gril de gemarineerde Iberico om en om boven directe hitte tot een kerntemperatuur van 65ºC. Laat het vlees 10 minuten rusten en snij het dan haaks op de spier in dunne plakken.
  5. Snij de broodjes open en beleg ze met een flinke eetlepel van de saus, plakken gegrilde Iberico, uienringen, kaas en koriander.
  6. Leg de broodjes op de grillplaat en plet ze met iets zwaars zoals een zware pan.
  7. Gril de broodjes aan beide kanten tot je mooie grillstrepen ziet en de kaas gesmolten is.

Gearchiveerd onder:

, , , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook