Donut burger

Donut burger

Alleen in Amerika verzinnen ze zo iets als een donut burger. Een dikke hamburger met kaas en spek tussen 2 donuts. Het recept stelt niets voor maar het zag er zo fantastisch uit dat we hem in ieder geval een keertje wilden gaan maken.

De herkomst is onduidelijk maar er zijn een aantal restaurants in Amerika die claimen dat zij de burger verzonnen hebben onder verschillende namen zoals de Luther burger en de Fat Kreme burger. De een zegt dat het op het verzoek van een klant was en het andere restaurant heeft een donut gebruikt bij gebrek aan brood.

Wat dan ook. De donut burger is een hele dikke caloriebom. De schrik van een cardioloog. Er zou een waarschuwing bij moeten komen. Schurk je tegen diabetes 2 aan dan moet je hier ver van weg blijven.

Kan je echter alles eten wat je wilt of je zoekt een recept voor een cheat day, dan moet je de donut burger gewoon een keer proberen. Laat maar weten wat je er van vindt.

Ingrediënten

Voor 2 doughnut burgers (Zo’n burger maak je niet alleen voor jezelf)

 • 400 gram rundergehakt
 • 4 plakken dikgesneden spek
 • Kaas, wij gebruikten Gruyere
 • Versgemalen zwarte peper en grof zout
 • 4 donuts

Bereiding

 1. Maak 2 dikke burgers die 2 cm groter zijn dan de donuts waar hij tussen moet liggen
 2. Bereid een barbecue voor met 2 zones
 3. Bestrooi de burger vlak voordat hij de barbecue op gaat aan beide zijden ruim met peper en zout
 4. Gril de burger aan beide zijden gaar tot een kerntemperatuur van 70C
 5. Gril ondertussen ook de spek tot deze krokant is
 6. Na de laatste keer draaien leg je er wat kaas op zodat het tijd krijgt om te smelten
 7. Leg de koude donuts aan de koele kant van de barbecue zodat ze op kunnen warmen
 8. Als de kaas gesmolten is dan mag je de donut burger gaan bouwen. De volgorde is: donut – burger met kaas – spek – donut

De doughnut burger eet je traditioneel zonder saus maar als je toch bezig bent dan kan je er ook nog een flinke klodder ketchup of barbecuesaus overheen gooien.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook