Driedubbele smashburger met kaas

In samenwerking met

Driedubbele smashburger met kaas

De driedubbele smashburger is een uitbundig feest van gehakt met een geweldige korst en net niet volledig gesmolten Hollandsche kaas. Met een beetje voorbereiding en een gloepend hete grillplaat heb je ze in 15 minuten klaar.

Het zonnetje scheen weer uitbundig dus we vonden het wel weer tijd worden voor een dikke burger. Van Grillrost hebben we de vuurplaat staan en dat is niet alleen een gave publiekstrekker voor je barbecuefeestjes maar ook een geweldige smashburger grill.

Wist je trouwens dat als je de ton koopt dat je die dan krijgen met je eigen tekst of logo? Hoe gaaf is dat? Wij kozen natuurlijk voor het BBQ-Helden logo maar we hebben al heel veel andere mooie ontwerpen gezien.

Deze smashburger willen we versieren met een dikke plak spek. Deze grillen we langzaam aan de rand van de vuurplaat. Dat is de beste manier om ze niet krom te laten trekken. Zo laat je ze gewoon lekker liggen tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. Wij gaan nooit zo lang door tot ze helemaal krokant zijn. Ben jij daar wel van dan doe je dat natuurlijk wel.

Voordat je ons gaat vertellen dat de vuurplaat verkeerd om ligt dan weten we dat. Het vet hoort namelijk de vuurschaal in te lopen. Toen we dat doorhadden was de plaat al te heet om om te draaien. We schamen ons diep en we zullen het nooit meer doen. Vooral ook omdat er nu een paar vieze vetvlekken in de tegels zitten.

We grillen de broodjes in het vet van het spek aan de koelere kant van de vuurplaat en de smashburgers gaan op het heetste deel van de plaat. Een smashburger is zo dun dat je ervoor moet zorgen dat de korst snel gevormd wordt. Om droge hamburgers te voorkomen kies je dan ook voor lekker vet gehakt.

Om het smashen van de burgers makkelijker te maken drukken we ze plat met een velletje bakpapier ertussen. Zo zal het gehakt in ieder geval niet aan je spatel blijven plakken.

Als de burgers aan één kant een goeie korst hebben gekregen dan keren we ze om. We leggen op twee van de smashburgers een plak kaas en stapelen dan 1 van de burgers zonder kaas op een andere.

Jij mag natuurlijk op elke burger kaas gooien als je dat wil. Wij vinden dit een goede verhouding kaas en vlees. Zo laten we de burgers liggen tot de andere kant van de burger ook een korst heeft.

We hadden vantevoren al een speciale hamburgersaus gemaakt die deze driedubbele smashburger helemaal af maakt. Nog een paar klassiekers als sla, tomaat en augurk en vergeet de spek niet.

Voor deze driedubbele smashburger heb je wel een grote bek nodig. Maar een goede hamburger draag je van oor tot oor.Ga jij deze smashburger ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Grillrost_com zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 4 plakken dik gesneden bacon
 • 500 gram runder gehakt
 • Zeezout
 • 4 Mooie broodjes (wij gebruikten kaasbroodjes)
 • Fijngesneden sla
 • Grote tomaat
 • plakken Augurk
 • 4 plakken belegen Goudse

Voor de saus

 • 3 el mayonaise
 • 1 tl tabasco
 • 1 el Mosterd
 • 2 tl honing
 • 1/2 tl knoflookgranulaat
 • 1/2 tl paprika poeder
 • 1/2 tl grofgemalen zwarte peper
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Verdeel het gehakt in 6 ballen van ongeveer 80m gram per stuk.
 2. Maak de saus door alle ingredienten te mengen en zet deze apart voor later.
 3. Bereid een barbecue voor met een grillplaat en verschillende hittezones.
 4. Bak de spek uit boven middelmatige hitte om opkrullen te voorkomen
  Snij de broodjes doormidden en haal ze door het spekvet. Rooster ze tot de snijkant goudbruin en krokant is.
 5. Druk de ballen gehakt plat op het heetste deel van de grillplaat en strooi wat zout over het gehakt.
 6. Wacht tot er een korst gevormd is en schraap dan de burger van de plaat om ze om te draaien.
 7. Gooi een plak kaas op twee van de burgers en dan stapel je de kale burger op 1 van de burgers met kaas.
 8. Wacht tot de onderkant van de burgers net zo mooi is als de andere kant en dan mag je de driedubbele smashburgers bouwen in deze volgorde:
  1. Smeer een eetlepel van de saus op het brood
  2. Dan de sla
  3. Tomaat
  4. De dubbele burger
  5. De spek
  6. Dan de enkele cheese burger
  7. Augurk
  8. Nog een eetlepel saus
  9. En dan afsluiten

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook