Drumsticks gemarineerd in gember en sojasaus

Drumsticks gemarineerd in gember en sojasaus

Deze drumsticks zijn zo geweldig. Vlees dat zo van het bot af valt, een lekkere zoete smaak met een beetje pit en op voordat je er erg in hebt.

De marinade met gember en sojasaus is een geweldige basis. Maar we gebruiken nog meer Indonesische smaakmakers zoals een hoop knoflook en honing om het extra plakkerig te maken.

Wij gebruiken de laatste tijd gemberpasta ipv verse gember. Je kan het simpelweg langer bewaren. Het gebeurt anders te vaak dat we een klein stukje gebruiken en de rest na een week weggooien. Dat is een beetje jammer.

Marineren doen we in een ziplockzak. Wat betreft plastic niet echt duurzaam maar we gebruiken dan wel weer veel minder marinade. Zo laat je ze een paar uur tot een hele nacht in de koelkast liggen.

Daarna gaan ze indirect op de barbecue op een temperatuur rond de 120-150 graden. Zo laat je ze een uur liggen tot een kerntemperatuur van ongeveer 80°C. Bij sommige poten zie je dat het vlees al van het bot af komt. Dat is wat je wil hebben.

Wij weten ook wel dat 70 graden genoeg is maar het vlees van drumsticks en vleugels wordt alleen maar zachter en lekkerder als je ze nog even door laat garen.

Het vlees is zacht en je zou al een hap willen nemen maar we gaan ze nog even afgrillen. Dat is het moment dat heerlijke drumsticks geweldig worden. Het huidje wordt knapperig en daardoor gewoon lekkerder.

We krijgen wel eens de vraag waar het smalle rekje in een gasbarbecue voor dient. Die is om je zorgvuldig gegrilde drumstick in veiligheid te brengen zonder ze af te laten koelen. Weer wat geleerd.

Zo zien je drumsticks er na ongeveer anderhalf uur uit. Heerlijk zacht vlees dat je zo van het botje afhapt. Hier houdt toch iedereen van?

Ingrediënten

 • 8 drumsticks
 • 1 theelepel gemberpasta
 • 2 tenen knoflook
 • ½ eetlepel sojasaus
 • 1 theelepel chili olie
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel ketjap manis
 • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Rasp de teentjes knoflook. Meng samen met de rest van de marinade. Doe de drumsticks samen met de marinade in een ziplockzak en laat dit 2 uur tot een hele nacht in de koelkast liggen.
 2. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van ongeveer 120°C. Leg de drumsticks aan de koele zijde en sluit het deksel. Laat ze liggen tot ze een kerntemperatuur hebben van ongeveer 80°C.
 3. Stook de barbecue op en gril de drumsticks tot ze naar je zin zijn.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook