In English

Drumsticks met gember en citroen

In samenwerking met

Drumsticks met gember en citroen

Gember en citroen zijn heerlijk frisse smaken die perfect bij een stukje kip passen. Deze drumsticks worden uiteindelijk heerlijk sappig met een plakkerige saus. We gaan deze bereiding ook eens proberen met spareribs.

Voor de eerste fase garen we de kip enkel met peper en zout. Soms heeft goeie kip niet meer nodig. Zeker niet als het kip is die van zichzelf al goed smaakt. Dit zijn drumsticks van een Gildehoen kip. Die beesten hebben meer ruimte per kip en lopen ook iets langer door zodat het vlees wat meer ontwikkeld en vet wordt. En vet is smaak.

We leggen de drumsticks in een klokvorm op het rooster van onze Kamado Joe. En dat is niet alleen omdat het er zo leuk uitziet op de foto’s. Bij een indirecte bereiding op een kamado maak je gebruik van een platesetter. Aan de randen van de platesetter heb je altijd een iets hogere temperatuur omdat daar de zuurstofdoorvoer is de ketel in.

Om een gelijke garing te krijgen leggen we de drumsticks dan in deze vorm neer. Zo is de temperatuur voor elke drumstick nagenoeg gelijk.

We garen de drumsticks in de eerste fase tot ongeveer 70°C. Dat meten we natuurlijk met onze Thermapen. Heb je die niet dan moet je hem gauw kopen. Een echte barbecueër kan niet zonder. Maar is ie nog onderweg dan kan je ook kijken wanneer het vel bij de poot gaat scheuren. Dat is ook een goeie indicatie dat de drumsticks klaar zijn voor de volgende stap.

Zorg ervoor dat de skillet net groot genoeg is om alle drumsticks naast elkaar te leggen. Het mooste is als het echt net past. Dit is een skillet van 30 cm en net iets te groot. Maar dan ook net hoor. Een skillet van 25 cm zou echt geweldig zijn. Dan giet je het citroensap erbij en draai je de drumsticks even lekker door de saus. Dit doe je een paar keer daarna tot het sap dikker is geworden en aan de kip blijft plakken.

Dit zijn onze drumsticks met gember en citroen. Een lekker fris stukje kip voor een zomerbarbecue. Als jij deze drumsticks gaat maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 12 drumsticks
 • Zeezout en versgemalen zwarte peper 
 • Zest van 1 Citroen
 • Citroensap van 1 citroen
 • 1 citroen in schijven
 • Geraspte gember van een stukje verse gember ter grootte van een duim
 • 1 el soja saus
 • 4 el honing
 • 3 tenen knoflook
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Bereid je barbecue voor met een indirecte temperatuur van ongeveer 160°C.
 2. Bestrooi de drumsticks met peper en zout. Leg ze op het rooster en sluit het deksel. Meng ondertussen de zest, citroensap, geraspte gember, geraspte knoflook, sojasaus en honing.
 3. Gaar de drumsticks tot een kerntemperatuur van 70°C.
 4. Plaats een skillet boven directe hitte en leg de drumsticks naast elkaar in de skillet. Giet de citroensapmix erover en roer alles goed door.
 5. Gaar de kip nu verder tot een kerntemperatuur van 85°C terwijl je ze af en toe eens omdraait. Serveer met extra schijfjes citroen.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook