Dry rub voor kip of kalkoen

Dry rub voor kip of kalkoen

Wie wil er nu geen kip van de barbecue? Een kipfiletje, een kippenpoot, vleugels of gewoon een hele kip, het wordt gegarandeerd lekker met deze dry rub voor kip. Ook heel lekker op kalkoen.

Wil je het pittiger? Voeg gewoon meer cayenne peper toe.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels chillipoeder
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn (Djintan)
  • 1 eetlepel knoflook poeder
  • 3 theelepels mosterd poeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel cayenne peper

Bereiding

  1. Het vlees inwrijven en 12 tot 24 uur laten marineren.
  2. Kleinere stukken vlees kunnen direct boven redelijk hete kooltjes hoewel het oppassen blijft vanwege de suiker in de rub.
  3. Een hele kip ga je lekker op je gemak indirect barbecueën.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook