BBQ-helden

Dry rub voor kip of kalkoen

Wie wil er nu geen kip van de barbecue? Een kipfiletje, een kippenpoot, vleugels of gewoon een hele kip, het wordt gegarandeerd lekker met deze dry rub voor kip. Ook heel lekker op kalkoen.

Wil je het pittiger? Voeg gewoon meer cayenne peper toe.

The Bastard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels chillipoeder
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn (Djintan)
  • 1 eetlepel knoflook poeder
  • 3 theelepels mosterd poeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel cayenne peper

Bereiding

  1. Het vlees inwrijven en 12 tot 24 uur laten marineren.
  2. Kleinere stukken vlees kunnen direct boven redelijk hete kooltjes hoewel het oppassen blijft vanwege de suiker in de rub.
  3. Een hele kip ga je lekker op je gemak indirect barbecueën.

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief