Wie wil er nu geen kip van de barbecue? Een kipfiletje, een kippenpoot, vleugels of gewoon een hele kip, het wordt gegarandeerd lekker met deze dry rub voor kip. Ook heel lekker op kalkoen.
Wil je het pittiger? Voeg gewoon meer cayenne peper toe.
Ingrediënten
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 theelepels chillipoeder
- 2 eetlepels paprika poeder
- 1 eetlepel gemalen komijn (Djintan)
- 1 eetlepel knoflook poeder
- 3 theelepels mosterd poeder
- 2 theelepels zout
- 2 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel cayenne peper
Bereiding
- Het vlees inwrijven en 12 tot 24 uur laten marineren.
- Kleinere stukken vlees kunnen direct boven redelijk hete kooltjes hoewel het oppassen blijft vanwege de suiker in de rub.
- Een hele kip ga je lekker op je gemak indirect barbecueën.