Dry rub voor lam

Of je nu de voorkeur geeft aan lamskoteletjes of liever een lamsbout een paar uur op de barbecue legt, deze dry rub voor lam is een geweldige basis.

Bij een lamsbout is het tevens erg lekker om er het laatste half uur wat lepels honing over te laten druipen, zodat je een mooie gekarameliseerde korst krijgt.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels  paprika poeder
  • 3 eetlepels gedroogde tijm
  • 3 eetlepels gedroogde basilicum
  • 3 eetlepels Kerrie Djawa
  • 1,5 eetlepel gemalen komijn (Djintan)
  • 1 eetlepel zout

Bereiding

  1. Het vlees inwrijven en 12 tot 24 uur laten marineren.
  2. Koteletjes kunnen direct boven redelijk hete kooltjes
  3. Een hele of halve bout gaat Low & Slow, dus indirect

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

The Bastard

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief