In English

Dutch oven pulled pork

Dutch oven pulled pork

Wat als je binnen 4 uur geweldige pulled pork op tafel kan zetten. En dan hebben we het niet over een flauw aftreksel maar serieus goeie pulled pork.  Met behulp van je Dutch Oven en een flesje bier gaat dit zeker lukken. En het is haast onmogelijk om het te verpesten.

Je begint natuurlijk met een mooi stuk procureur. Dit is een klein stuk van ongeveer anderhalve kilo. Heb je meer honger of meer gasten dan kan je natuurlijk ook een groter stuk nemen.

Het vlees ga je voorzien van een lekkere laag dry rub. Deze keer gaan we niet voor zoet. We zijn van plan om er een paar lekkere taco’s mee te vullen en dan mag het wel wat spannender. Dan hebben we het over zwarte peper, komijn en mosterdpoeder.

Om de procureur meer smaak te geven gaan we het vlees eerst indirect roken. Omdat de ruimte op de Mastertouch soms een beetje behelpen is maken we van aluminiumfolie wat schermpjes om het vlees te beschermen tegen de directe hitte. Zo zal de buitenkant niet verbranden.

Na een uur of 2 rook zit de dry rub goed vast aan het vlees en heeft het ook genoeg rook opgenomen. Dan wordt het tijd voor de dutch oven. een 6qt dutch oven past precies in het gat van het GBS rooster. Leg wat uienringen op de bodem. Zet daarop het vlees en giet dan het bier, ketchup, de azijn en de mosterd erbij. Daarna is het gewoon een kwestie van het deksel sluiten en 2 uur te wachten.

Na 2 uur trek je het deksel van de pan om even te checken. Allereerst meet je de kerntemperatuur op verschillende plekken met je Thermapen. Terwijl je op meerdere plekken prikt voel je ook hoe mals het vlees is. Wij vinden het het fijnst als het vlees nog een beetje bite heeft en niet vanzelf uit elkaar valt.

Het vlees trek je met 2 vorken uit elkaar en laat je nog even opwarmen in het vocht dat nog in de dutch oven ligt. Zo hou je het lekker warm terwijl je de tafel dekt.

Gril een paar tortilla pannenkoeken en serveer de pulled pork met een lekkere coleslaw en wat limoen partjes.

Ingrediënten

 • 1,5 kilo procureur
 • 1 el Worcestershire sauce

Voor de dry rub

 • 2 tl zout
 • 2 tl paprikapoeder
 • 1 tl versgemalen zwarte peper
 • 1 tl komijn
 • 1 tl chipotle
 • 1 tl mosterd
 • 1 tl knoflookpoeder

In de dutch oven

 • 2 grote witte uien
 • 1 flesje bier
 • 4 el ketchup
 • 1 el mosterd
 • 1 el appelcider azijn
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Meng de ingrediënten voor de dry rub en strooi een egale laag over de procureur. Laat dit 3 kwartier staan terwijl je de barbecue voorbereidt.
 2. Zorg voor een barbecue met een indirecte temperatuur van ongeveer 150°C. Leg de procureur aan de koele kant van de barbecue. Plaats een blok rookhout en sluit het deksel.
 3. Haal na 2 uur de procureur van het rooster en plaats een dutch oven.
 4. Snij de uien in ringen en leg ze op de bodem van de dutch oven. Leg de procureur erboven op en giet het flesje bier leeg in de pan. Doe ook de azijn, mosterd en ketchup erbij. Sluit het deksel.
 5. Check na 2 uur hoe mals het vlees is. Is het naar je zin dan trek je het vlees uit elkaar met 2 vorken en laat je het liggen in het vocht in de pan om warm te houden.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook