Eigengemaakte harissa

Harissa is een Noord Afrikaanse hete saus die je net zo heet kan maken als je zelf wilt. Harissa wordt in de basis gemaakt met rode pepers, komijn en knoflook. In plaats van hele pepers gebruiken we hier chiliflakes.

Harissa wordt gebruikt om gerechten mee op smaak te brengen maar is ook heerlijk als dip. Je kan er ook mooi vlees of vis in marineren. Deze versie met vers limoensap is een stuk frisser dan de gekochte Harissa. En alles wat je zelf maakt is altijd lekkerder.

De Harissa is, als je schoon gewerkt heb, zeker een paar weken houdbaar maar het lekkerst de eerste dagen.

Ingrediënten

  • 400 gram blokjes tomaat
  • 1 el chiliflakes
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • handvol verse gesneden koriander
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Hak de korianderfijn, rasp de knoflook en meng alles door elkaar. Proef en voeg er naar smaak zout aan toe. Dat is alles.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

The Bastard

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief