Harissa is een Noord Afrikaanse hete saus die je net zo heet kan maken als je zelf wilt. Harissa wordt in de basis gemaakt met rode pepers, komijn en knoflook. In plaats van hele pepers gebruiken we hier chiliflakes.
Harissa wordt gebruikt om gerechten mee op smaak te brengen maar is ook heerlijk als dip. Je kan er ook mooi vlees of vis in marineren. Deze versie met vers limoensap is een stuk frisser dan de gekochte Harissa. En alles wat je zelf maakt is altijd lekkerder.
De Harissa is, als je schoon gewerkt heb, zeker een paar weken houdbaar maar het lekkerst de eerste dagen.
Ingrediënten
- 400 gram blokjes tomaat
- 1 el chiliflakes
- 2 grote tenen knoflook
- 1 tl komijnzaad
- handvol verse gesneden koriander
- Zout naar smaak
Bereiding
- Hak de korianderfijn, rasp de knoflook en meng alles door elkaar. Proef en voeg er naar smaak zout aan toe. Dat is alles.