In English

Entrecote in rode wijn marinade

Entrecote in rode wijn marinade

We vonden nog een paar entrecotes in de vriezer en daar moesten we wat mee. Natuurlijk kan je ze grillen met een beetje peper en zout maar we vinden het niet erg om er iets meer werk van te maken. We hebben een lekkere rode wijn marinade gemaakt die misschien een beetje Portugees aandoet. Dat was in ieder geval de bedoeling.

We hebben ons altijd afgevraagd wat het nut was van laurier. In een hoop recepten staat het vermeld. En dan vooral in stoof recepten. Maar dan proeven we het eigenlijk nooit terug. In Portugese recepten wordt er een hoop laurier gebruikt. Misschien is dat de beste manier om het te gebruiken.

De entrecotes laat je zo 2 tot 4 uur marineren. Marineren heeft eigenlijk alleen zin bij wat dunnere steaks. De marinade trekt hooguit maar een paar millimeter in het vlees. Dus voor de smaak heeft langer marineren niet zo veel zin. De zuren in de rode wijn en citroensap tasten echter het vlees wel verder aan waardoor het vlees te zacht wordt en dat is niet lekker.

Na het marineren dep je de entrecotes een beetje droog met een stuk keukenpapier. De maillard reactie die zorgt voor een mooie korst krijg je sneller als het oppervlak droog is. Daarna mag je ze boven gloepend hete kolen om en om grillen. Hoe dunner de steak des te heter mag de barbecue.

Gebruik een digitale kernthermometer om de kerntemperatuur zo nu en dan te meten. We halen de entrecotes van het rooster als ze medium rare zijn. Dat is dus voor rundvlees op 55°C. Tijdens het rusten bestrooi je de steaks met wat grof zout.

Ingrediënten

  • 4 dunne entrecotes
  • 10 laurierblaadjes
  • 3 sjalotjes
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 el citroensap
  • 250 ml rode wijn
  • 100 ml olijfolie
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

Snij de sjalotjes en de knoflook fijn. Mix dit met de rest van de ingredienten. Doe de entrecotes erbij en laat dit gekoeld 2 tot 4 uur marineren.

Bereid een barbecue voor om te grillen.

Dep de entrecotes droog met een stuk keukenpapier en gril ze om en om tot een kerntemperatuur van 55°C. Haal ze daarna van het rooster.

Bestrooi de entrecotes met wat grof zout en laat ze 5 minuten rusten.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook