Garnaal pizza uit de barbecue

In samenwerking met

Garnaal pizza uit de barbecue

De meeste pizza’s zijn niet het voorbeeld van een gezonde maaltijd. Begrijp ons niet verkeerd, we zijn gek op pizza, maar soms is het een goed idee om een lichtere pizza te maken. Garnalen zijn dan een hele goede keuze om je pizza te beleggen.

In ons oorspronkelijke recept gooiden we ook nog spek op de pizza. Erg lekker hoor maar de zoute spek overheerste de garnalen en dat was jammer.

Om er zeker van te zijn dat de garnalen goed garen snijden we ze doormidden. Normaal gril je de garnalen direct maar op een pizza worden ze enkel met hete lucht van boven gegaard.

Deze garnalen waren al wel gepeld maar nog niet schoongemaakt. Dat is nu ook makkelijk te doen nu ze doormidden zijn. Wat je zoekt is een dun donker lijntje. Dat is het darmkanaal van de garnaal. Die trek je nu makkelijk los.

We gaan de pizza maken op de Barbecook Magnus. Daarvoor verdelen we een volle brikettenstarter met houtskool aan beide zijden in de ketel. Daarbovenop gaat nog wat koude houtskool. Waar je voor moet zorgen is dat er geen houtskool onder de steen komt. De steen hoeft namelijk helemaal niet zo heet te worden als vaak wordt gedacht. De meeste hitte moet van boven komen.

Dan plaatsen we de pizza oven. De pizza oven past heel netjes tussen de ketel en het deksel. Als je een barbecue aanschaft dan vinden wij het altijd belangrijk als er genoeg accessoires als een rottiserie of een pizzaoven voor te vinden zijn. Zo kan je je barbecue veelzijdiger inzetten.

Om een optimale luchtstroom te krijgen zet je de ventilatieschuif aan de onderkant helemaal open zet en de schuiven in het deksel helemaal dicht. De hete luchtstroom zal nu van de gloeiende houtskool links en rechts over de pizza trekken door het gat aan de voorkant. Net als in een echte pizza oven.

Voor deze pizza gebruiken we kant en klaar pizzadeeg. Misschien niet zo als het hoort maar dit pizzadeeg dat je op rol koopt wordt vaak wat steviger en dat vinden we in combinatie met de toch wat zwaardere garnalen wel handig.

Mocht je toch graag Napolitaanse pizza maken dan kan je op de houtskool dun hout leggen om de pizzaoven extra heet te stoken.

Om de pizza op de steen te krijgen moet je hem schieten schieten. Dit heet schieten omdat je de schep naar voren duwt en dan hard naar achter trekt zodat de pizza op de steen achterblijft. Zorg dat er genoeg bloem (niet te veel) onder de pizza op de schep ligt zodat de pizza goed kan glijden.

Daarna is het een kwestie van heel veel oefenen. En dat zal geen straf zijn toch?

Omdat de pizza van links en rechts verhit wordt moet je hem halverwege een kwartslag draaien. Zo wordt het deeg gelijkmatig gegaard.

Dit is onze garnaal pizza. Ga jij deze knapperige pizza ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @barbecook zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • Kant en klaar pizzadeeg op rol
 • 24 middelgrote garnalen voor 4 pizza’s
 • 2 el olijfolie
 • 2 tenen knoflook
 • 1 groene paprika
 • chili flakes
 • Blik Mutti Pomodoro San Marzano
 • Peper en zout
 • geraspte mozarella
 • verse basilicum
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Snij de garnalen in de lengte doormidden. Snij de paprika in dunne reepjes.
 2. Meng de garnaal en paprika met de olijfolie en de geperste knoflook.
 3. Haal de tomaten uit het blik en druk de zachte tomaten kapot met een vork. breng de tomaten op smaak met wat peper en zout en klaar is je saus.
 4. Vorm een pizzabodem van het deeg en beleg dit met een dunne laag tomatensaus en mozzarella
 5. Verdeel 10 tot 12 halve garnalen en de paprika over de pizza.
 6. Bak de pizza tot hij knapperig is en de garnalen niet meer doorzichtig.
 7. bestrooi met wat verse basilicum en eet smakelijk.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook