Garnaal tortilla’s met zoet-zure radijs

In samenwerking met

Garnaal tortilla's met zoet-zure radijs

Deze sappige garnaal tortilla’s zijn een perfect recept voor de snelle doordeweekse barbecue. In de tijd dat de garnalen marineren steek je de barbecue aan en kan je meteen aan de slag.

We hebben altijd wel een zak met gepelde garnalen van The Fishlovers in de vriezer liggen. Als we ze de volgende dag willen eten dan ontdooi je ze makkelijk in de koelkast. heb je nu zin in garnalen dan ontdooi je ze sneller onder koud stromend water.

Daarna brengen we ze op smaak met een simpele dry rub. Garnalen zijn van zichzelf al lekker dus daar moet je niet teveel mee gaan klieren. Het zachte vlees van de garnaal zorgt er ook voor dat ze binnen een uur al op smaak zijn. Precies snel genoeg om alles voor te bereiden en de barbecue aan te steken.

We roosteren deze garnalen op de barbecue want dan worden ze echt het lekkerst. Zorg dat het rooster schoon is en gloepend heet. Je legt ze één voor één op het rooster zodat ze er niet tussendoor vallen en dan keer je ze regelmatig om en om. Garnalen hebben maar kort nodig dus hou het goed in de gaten. Je wil ze namelijk precies op tijd van het rooster halen.

Wanneer is een garnaal gaar?

We krijgen regelmatig de vraag hoe je nu weet of een garnaal gaar is. Dat kan je op twee manieren beoordelen. Bij kleine garnalen doen we dit voornamelijk op het oog. Op het moment dat je ziet dat het vlees niet meer doorzichtig is dan zijn ze klaar. Dat kan je heel goed zien bij de randen waar de garnaal is opengesneden om ze schoon te maken.

De andere manier is om de kerntemperatuur te meten. Officieel zijn ze veilig voor consumptie bij een kerntemperatuur van 65ºC maar dat is volgens ons veel te hoog. Of je moet van die rubberen garnalen lekker vinden. Wij garen ze het liefst niet verder dan 55ºC. Dan zijn ze nog lekker sappig en dat merk je bij de eerste beet. Dan knappen ze als een hele goede knakworst.

Maar zoals gezegd beoordelen wij kleine garnalen op het oog. Als het vlees opaak is en je hier en daar zo’n mooi grillrandje ziet dan zijn ze perfect.

Als de garnalen allemaal naar je zin zijn dan leg je ze op het warmhoudrooster en rooster je de tortilla’s. Wij gebruiken het kleinste formaat Kleine tortilla’s want dan is elke hap perfect met de geroosterde garnalen en alle toppings.

En wat betreft toppings hebben wij wel een suggestie. Wij hebben een dag eerder zoet-zure radijs gemaakt. Als je nu denkt; “Ik lust geen radijs!”, dan moet je weten dat het bittere van de radijs verdwijnt en dat het plaatsmaakt voor een heerlijk frisse zoete smaak.

Voor de rest hebben wij verse koriander, groene salsa en feta over de garnalen gestrooid. Je zou denken wat moet Griekse kaas nu op mijn Mexicaanse tortilla? Maar feta komt het dichtst in de buurt van de zoute Mexicaanse kaas. Groene salsa van tomatillo’s kan je kant en klaar kopen bij elke supermarkt.

Ga jij deze garnaal tortilla’s ook maken? Laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @thefishlovers zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de dry rub

Serveren met

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. meng de ingredienten voor de dry rub en gebruik 1 el van de dry rub per pond garnalen die je wil roosteren.
  2. Terwijl de garnalen een uurtje in de koelkast marineren bereid je de barbecue voor om direct te roosteren.
  3. Rooster de garnalen tot ze net niet meer doorzichtig zijn en een paar mooie grillrandjes hebben.
  4. Warm de tortilla’s en beleg ze met de geroosterde garnalen en alles wat je lekker vindt.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook