Ananas is van zichzelf al lekker, maar gegrilde ananas is echt wat anders. Als toetje met een beetje ijs. Of klein gesneden bij de tortilla’s.
Snij kop en kont van de ananas
Schil de ananas nu rondom
Nu kan je kiezen om de ananas in plakken of in parten zoals hier te snijden
Snij uit elk part het hart weg. Deze is bitter en hard.
Na het marineren mogen de parten ananas rechtstreeks boven de hete kolen terwijl je ze rondom grilt. Zwarte strepen zijn niet erg. Zolang ze maar niet compleet zwart worden.
Serveer met een bolletje ijs en je hebt er weer een aantal fans bij.
Ingrediënten
- 1 niet al te rijpe ananas
- 3 eetlepels ahorn siroop
- 1 uitgeperste limoen
- ¼ theelepel kaneel
Bereiding
- Snij kop en kont van de ananas en verwijder de schil met een scherp mes
- Snij de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm of in parten
- Snij de kern uit ieder plak of elk part
- Meng de ahorn siroop, het limoensap en de kaneel
- Smeer de plakken ananas in met het mengsel en grill ze 3 tot 4 minuten aan iedere kant boven een matig hete barbecue
- Je kan dit gerecht prima als toetje serveren, geef er dan wat slagroom of, ook bijzonder lekker, wat los geklopte mascarpone bij. Of serveer de ananas anders met een bolletje vanille ijs met chocoladesaus.