Gegrilde Caesar salad met kip

Gegrilde Caesar salad met kip

Caesar salad is de klassieker onder de salades en het is “not done” om het met gegrilde kip te serveren maar dat maken we zelf wel uit. Gegrilde kip past er zo goed bij en dit is dus wel een barbecue site.

Ook de Romeinse sla hebben we gegrild. Dat geeft net even die extra smaak die je verwacht bij een barbecue gerecht.

Wij verontschuldigen ons vast voor het kleine beetje wiskunde dat je nodig hebt voor het maken van de dressing en marinade. Het is niet echt lastig maar het is even goed opletten. Het scheelt wel een hoop extra werk.

romeinse-slaDit is een Romeinse sla of bindsla. Haal de buitenste bladeren van de krop en spoel hem af onder koud stromend water. zet hem daarna rechtop met de stam omhoog zodat de krop kan drogen.

ansjovis-dressingDit is de basis ansjovis dressing die je gebruikt als olie voor de toast, marinade voor de kip en dressing voor de salade. De laatste 2 krijgen extra ingrediënten. Hou ⅓ apart voor de toast en meng bij het andere gedeelte het sap van een halve limoen.

kip-in-ansjovis-marinadeSchep de helft van de dressing met limoensap in een vershoudzak met de kipfilet. Laat dit 2 uur gekoeld marineren.

ansjovis-dressing-met-mayonaiseBij de andere helft schep je een eetlepel mayonaise. Meng dit goed door elkaar en zet apart. Dit is de dressing voor de salade.

romeinse-sla-doormiddenAls de Romeinse sla goed droog is dan snij je de krop doormidden. Wij hebben hier de stam er ook al afgesneden maar dat kan je beter later doen. Dan blijft de halve krop beter bij elkaar.

brood-ingesmeerd-met-ansjovis-dressingSnij een baguette in sneetjes van ongeveer een centimeter en smeer elk sneetje in met de originele ansjovis dressing.

gegrild-broodNu mogen we naar de barbecue. Deze heb je voorbereid met 2 zones. 1 met een enkele laag gloeiende briketten en 1 kant zonder briketten. Haal de kipfilet uit de marinade en dep deze een beetje droog met een stuk keukenpapier.

Leg de kipfilet alvast aan de koele kant van de barbecue zodat deze op temperatuur kan komen en gril tegelijk de sneetjes brood aan beide zijden goudbruin.

romeinse-sla-op-de-barbecue

Haal de sneetjes van het rooster en leg vervolgens de halve kroppen Romeinse sla met de snijkant op het hete rooster. Laat ze een paar minuten liggen terwijl je af en toe spiekt om te kijken of de sla niet aanbrand.

gegrilde-romeinse-sla

Dit is zoals de sla er uit moet zien. Nu kan je de stam er af snijden en de sla in repen snijden.

ceasar-salad

Nu gril je de kipfilet tot een kerntemperatuur van 70°C en mag je het bord opmaken. Vergeet niet de gemaakte mayonaise dressing over de salade te sprenkelen. Serveer met een hardgekookt ei en snippers Parmigiano

Ingrediënten

 • 2 ansjovis
 • 1 teen knoflook
 • 80 ml olijfolie
 • 1 theelepel Worcestershire saus
 • zout en zwarte peper naar smaak
 • sap van een halve limoen
 • 1 kipfilet
 • 1 baguette
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1 ei hardgekookt
 • 1 krop bindsla
 • snippers Parmigiano Reggiano

Bereiding

 1. Pureer de ansjovis en de knoflook met de olijfolie, peper en zout. Deel de dressing in 2 delen. ongeveer ⅓ en ⅔ deel
 2. Doe de limoensap bij het grootste deel van de dressing.
 3. Stop de kipfilet in een vershoudzak en giet daar de helft van de limoendressing bij. Laat dit 2 uur gekoeld marineren.
 4. Meng de andere helft van de limoendressing met een eetlepel mayonaise en zet apart
 5. Bereid een barbecue voor met 2 zones zodat je straks kan grillen en aan de andere kant kan opwarmen. Een keteltemperatuur van ongeveer 200°C is prima
 6. Snij de baguette in schuine plakken van 1 cm dik
 7. Smeer de plakken in met het ⅓ deel van de ansjovis dressing zonder limoensap en gril beide zijden in een paar minuten goudbruin tot toast
 8. Leg de kipfilet eerst aan de koele kant en laat deze opwarmen tot een kerntemperatuur van 60°C.
 9. Haal de buitenste bladeren van de bindsla en snij de sla in 2 helften
 10. Gril de snijkant in een paar minuten totdat er grillstrepen ontstaan
 11. Snij vervolgens de sla schuin in repen van 1 cm
 12. Gril de kipfilet in 10 minuten goudbruin. Laat vervolgens de kipfilet 5 minuten rijsten.
 13. Snij de kip in plakken.
 14. Schenk de dressing over de sla en bestrooi met de snippers Parmigiano
 15. Serveer de Ceasar salad met de kip, ei en de toast

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook