Gegrilde chili spruitjes

Gegrilde chili spruitjes

Gegrilde spruitjes zijn echt wat anders dan de gekookte spruitjes die je voorgeschoteld kreeg van je ouders. Als je deze spruitjes nog steeds niet lust dan weet je zeker dat spruitjes niets voor jou zijn. Maar geloof ons maar als we zeggen dat spruitjes en chilisaus geweldig samen gaan.

Deze spruitjes hebben we gegrild met behulp van een barbecuepan. Deze kregen we om uit te proberen van Kitchen & More. Dat was voor ons weer een excuus om weer eens wat groenten op de barbecue te gooien.

spruitjesDe spruitjes maak je schoon door de buitenste blaadjes te verwijderen, te wassen en daarna het harde stammetje te verwijderen.

gehalveerde-spruitjesAls de spruitjes schoon zijn dan halveer je ze en meng je ze met 1 eetlepel olijfolie. Zorg dat alle spruitjes een laagje olie hebben.

barbecuepanDe spruitjes gril je boven de hete kolen met een aluminium grill schaal of met zo’n handige barbecuepan.

barbecuepan-met-spruitjesEerst verwarm je de spruitjes ongeveer 10 tot 15 minuten tot de spruitjes zachter geworden zijn. Daarna meng je ze met een mengsel van chilisaus, soyasaus en knoflook en dan mogen ze voor een paar minuten terug tot de spruitjes rondom gekarameliseerd zijn. De zoete chilsaus die wij hier gebruiken is meer zoet dan heet. Het gaat om de licht pittige smaak en de suikers om te karameliseren.

gegrilde-chilispruitjes

Ingrediënten

 • 350 gram spruiten
 • 1 eetlepel olie
 • 2 eetlepels zoete chilisaus
 • 2 theelepels sojasaus
 • 2 tenen knoflook, geperst

Bereiding

 1. Was de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en de harde stam en halveer de spruitjes
 2. Doe de spruitjes in een kom en giet de eetlepel olie over de spruitjes. Meng alles goed door elkaar
 3. Bereid een barbecue voor. Zorg voor een middelmatig heet griloppervlak iets groter dan de pan of een aluminium grilbakje
 4. Zet de pan met de spruitjes op het rooster en verhit de spruitjes 10 tot 15 minuten. Gooi ze af en toe om zodat ze niet verbranden.
 5. Meng ondertussen de chilisaus, sojasaus en de knoflook
 6. Haal de spruitjes van de barbecue en doe ze in een kom. Meng het chilisaus mengsel door de spruitjes.
 7. Zet de pan met de spruitjes weer op de barbecue en gril 3 tot 5 minuten totdat de suikers gekarameliseerd zijn.
 8. Serveer met een klein beetje extra chilisaus

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een recept dat pas volgend jaar op de website staat.

nieuwsbrief inschrijving