In English

Gegrilde diamanthaas in rode curry marinade

In samenwerking met

Gegrilde diamanthaas in rode curry marinade

We kregen al heel lang de vraag of we eens iets wilden doen met diamanthaas. En zoals het gaat met ons, u vraagt en wij draaien. Wij hebben een paar lekkere spiezen gemaakt met de biefstuk en deze op smaak gebracht met een rode curry marinade.

Deze marinade met kokosmelk, rode curry pasta en limoensap geeft precies de juiste mix voor een pittige Thaise smaak. De marinade is heel makkelijk te maken en ook nog te gebruiken als saus. Deze marinade is ook goed te gebruiken voor kip en varkensvlees.

Wat is diamanthaas?

De diamanthaas is een stuk vlees uit de schouder van de koe. Het stukje wordt ook wel schouderbiefstuk of jodenhaas genoemd omdat joden geen vlees mogen eten van het achterste deel van het rund. Wij kunnen wel zeggen dat ze een heerlijk stuk vlees hebben uitgezocht.

De diamanthaas is prachtig mals vlees dat niet onderdoet voor ossenhaas. Het vlees is niet overdreven vet en vandaar mist het wat smaak. Daarom is het geweldig vlees om te marineren.Voordat we het marineren verwijderen we de vliezen die op het vlees zitten en snijden we het in blokjes van 2 bij 2,5 centimeter.

Zoals gezegd is de marinade heel makkelijk te maken. het is een kwestie van alles bij elkaar gooien en roeren. Daarna gooien we het in een ziplockzak samen met de diamanthaas en laten we het 6 tot 12 uur marineren in de koelkast. Wij gebruiken in deze marinade geen zout. In de rode curry pasta zit al zout genoeg. Mocht je toch nog zout willen toevoegen strooi dat dan over het vlees vlak voor het grillen of daarna.

Na ongeveer 12 uur marineren rijgen we de blokjes biefstuk aan lange spiezen. Deze extra lange spiezen zijn plat waardoor het vlees niet draait terwijl je de spies keert. De spiezen keer je nu regelmatig tot het vlees rondom mooi gegrild is. Wij sluiten na elke keer keren het deksel zodat het vlees tegelijk rondom gegaard wordt en niet alleen van onder.

Mocht de afstand tussen het vlees en de hete kooltjes nu een stuk kleiner zijn dan moet je er gewoon bijblijven en wat vaker draaien. Dat is echt geen straf en duurt ook niet lang. Binnen het kwartier zijn ze klaar en kun je aan tafel.

De biefstuk is klaar als de kerntemperatuur 55ºC is. Kijk goed waar je de probe van je Thermapen steekt. Als je de spies raakt dan krijg je een verkeerde meting.

Als het vlees een paar minuutjes rust gebruiken wij de hitte in de kamado om snel even wat bami te maken. De Mie nestjes hadden we al voorgekookt en dan is het alleen nog maar zaak om wat groenten te roerbakken met wat boemboe. Zo heb je binnen een half uur een volledige maaltijd op tafel. De wok staat stevig in het accesoirerek dat je bij je Kamado Joe krijgt.

Ga jij deze rode curry biefstuk ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 700 gram diamanthaas
 • 200 ml Kokosmelk of klappermelk
 • 2 el rode curry pasta
 • 1 el ketjap manis
 • 1 el Vissaus
 • 1 el Bruine suiker
 • 1 tl Chili flakes
 • 1 tl gember poeder
 • Sap van 1 limoen
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Verwijder de vliezen van de diamanthaas en snij het vlees in blokjes van 2,5 centimeter.
 2. Meng de ingrediënten voor de marinade en laat hierin de blokjes biefstuk 6 tot 12 uur gekoeld marineren.
 3. Bereid de barbecue voor om te grillen en rijg de blokjes biefstuk aan spiezen.
 4. Gril de biefstuk rondom tot een kerntemperatuur van 55ºC.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook