Wie houd er nu niet van een Griekse salade? Nou? Niemand toch. En wat is er nou lekkerder dan een frisse Griekse salade met gegrilde feta. Volgens ons niet veel.
Maak je barbecuefeestje compleet met een flinke bak Tzatziki en deze gegrilde feta en maak ruimte. Gegarandeerd dat je gasten het binnen een kwartier op hebben.
Een plak feta koop je bij elke supermarkt maar ook een goede kaasboer heeft ze natuurlijk.
Om de feta goed te kunnen grillen moet het oppervlak droog zijn. Anders zou het te lang duren voordat de buitenkant mooi goudbruin wordt. Dit doe je door de plak feta in keukenpapier te rollen. Het keukenpapier zal het oppervlaktevocht absorberen. Halverwege help je even door de plak om te keren.
Heb je een visklem dan kan je deze goed gebruiken om de feta mee te grillen. Zo’n dunne plak feta breekt makkelijk en je moet hem toch zeker een paar keer keren. Check regelmatig of het niet te hard gaat. Feta verbrand snel en dan heb je een hele zwarte schijf.
Elk Grieks gerecht maak je compleet met gegrilde feta.
Ingrediënten
- 1 plak feta 150 of 200 gram
- een halve komkommer
- 2 vleestomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 chilipeper in schijfjes
- 2 eetlepels verse oregano
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Haal de feta uit de verpakking en rol de plak in een groot stuk keukenpapier. Zet dit een uur in de koelkast en draai de plak na een half uur om.
Gril de plak feta in een paar minuten tot beide zijden een beetje goudbruin worden
Snij de tomaten in kwarten en verwijder het sap en de zaadlijsten. Snij vervolgens in kleine blokjes.
Schil de komkommer en snij in gelijke kleine blokjes.
Hak de verse oregano fijn.
Meng de komkommer en de tomaat met de oregano en de rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de gegrilde feta erbij samen met de schijfjes chilipeper. Giet wat olijfolie over de feta.