Gegrilde herfstgroenten van de barbecue

In samenwerking met

Gegrilde herfstgroenten van de barbecue

De herfst is niet het moment om je barbecue op te ruimen tot het voorjaar. Dit seizoen nodigt juist uit om jezelf lekker op te warmen bij een warm gestookte barbecue. En als hij dan toch aanstaat dan gooi je er natuurlijk meteen wat lekkers op.

Wij grilden een hoop groenten die in de herfst op hun best zijn zoals mais, wortels, ui en zoete aardappel. Je mag de lijst zelf aanvullen met alles wat jij lekker vindt.

Gegrilde groenten zijn natuurlijk erg lekker maar er hoort natuurlijk wel een lekker stukje vlees bij. We rookten een paar verse mediterranean bbq worsten van beef en steak met kersenhout. Deze laat je lekker een uurtje liggen op 140ºC tot ze donkerrood zijn. Zo wordt elke verse worst nog lekkerder.

De groenten snijden we eerst in bijna gelijke stukken zodat ze makkelijker gegrild kunnen worden en ongeveer even snel klaar zijn. Alleen de hardere groenten zoals de aardappel, wortel en wortelpeterselie koken we even kort voor. Dit deel van de bereiding is alleen om ervoor te zorgen dat alle groenten rondom een mooi grilkleurtje krijgen.

De heldere felle kleur is er natuurlijk niet alleen voor de mooi. Door de snelle verhitting karameliseer je de natuurlijke suikers waardoor de groenten ook iets zoeter worden.

Als het grilwerk achter de rug is dan bouwen we de Kamado Joe om voor een indirecte verwarming. We plaatsen de platesetters en sluiten de onderste en bovenste luchtschuiven tot de temperatuur in de ketel ongeveer 200ºC is.

We snijden de worsten in drieën en over de groenten sprenkelen we een mix van Italiaanse kruiden, olijfolie en appelazijn. Dat gooien we allemaal in een ovenschaal. Dan gaat alles terug de barbecue in om door te koken tot de groenten zacht zijn geworden. Dit duurt hooguit een half uurtje.

Duurt het nog even tot je aan tafel gaat dan laat je de temperatuur nog iets verder zakken en dan kan je het nog wel een half uurtje langer laten liggen voordat de groenten echt te zacht worden en verpieteren.

Dit zijn dus onze gegrilde herfstgroenten. Serveer ze met de worst of een ander mooi stuk vlees en een paar aardappeltjes en je hebt een feestmaal. Ga jij deze gegrilde groenten maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 2 rode uien
 • 10 Kleine snoeppaprika’s
 • 1 Courgette
 • 2 zoete aardappels
 • 2 wortels
 • 2 wortelpeterselie
 • 2 maiskolfen
 • olijfolie
 • peper en zout
 • 20 gram verse Italiaanse kruiden zoals oregano, rozemarijn, salie en tijm
 • 3 el olijfolie
 • 1 el appelazijn
 • peper en zout.
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Pel de rode uien. Snij ze in kwarten maar laat het kontje zitten zodat ze niet uit elkaar vallen. Halveer de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten.
 2. Snij de courgette in stukken van ongeveer 10 cm en daarna in repen. Snij van de zoete aardappel dikke frieten.
 3. Snij de maiskolven in drie stukken. Snij de wortel en de wortelpeterselie in gelijke stukken.
 4. Kook de wortel, wortelpeterselie en zoete aardappel 10 minuten in kokend water voor tot ze beetgaar zijn
 5. Smeer de groenten in met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
 6. Gril de groenten kort op het rooster tot ze overal mooie grillstrepen hebben.
 7. Snij Italiaanse kruiden fijn en roer dat door 3 el olijfolie met een el appelazijn en wat peper en zout. Schenk dit over de gegrilde groenten en gooi alles in een ovenschaal. gaar alles verder op 200ºC tot de groenten zacht genoeg zijn geworden.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook