Gegrilde kip met zoete perzik

Gegrilde kip met zoete perzik

De combinatie van hartige en sappige kip met zoete gekarameliseerde perzik is echt geweldig. Door het grillen krijgen de kippendijen een perfect krokant velletje, terwijl het vlees sappig en mals blijft. De zoete perzik zorgt voor een goede balans in smaken.

De kippendijen bestrooien we met een simpele dry rub die de kip net iets hartiger maakt met een kleine kick van de chili flakes en zwarte peper. Om de dry rub een beetje te laten plakken gebruik je een minimale hoeveelheid olijfolie.

Als je teveel gebruikt zal het erg gaan roken en dan kan het zijn dat je klagende buren krijgt. Jij wil eigenlijk alleen maar dat ze die heerlijke kip ruiken en stinkend jaloers worden.

Van de perziken verwijderen we de pit en dan snijden we ze in partjes. De schil laten we zitten. Het schillen van een perzik is een vies klusje en de schil geeft de partjes perzik nog net een beetje extra stevigheid. Zeker als deze goed rijp zijn.

De kippendijen roosteren we low and slow boven directe hitte. Hierbij moet je zorgen dat er genoeg afstand is tussen de kooltjes en de kip. Is de afstand korter dan moet je goed opletten dat er niet teveel vlammen ontstaan.

Vlammen hebben zuurstof nodig en dit voorkom je door zoveel mogelijk het deksel gesloten te houden en de onderste ventilatieschuif niet teveel open te zetten.

Om de kerntemperatuur in de gaten te houden hebben we de Meater geplaatst. De Meater is een draadloze thermometer die tegen een stootje kan. De probe heeft verschillende meetpunten waardoor je niet alleen het vlees op meerdere punten weet maar ook de temperatuur in de ketel.

Als de kippendijen bijna de gewenste kerntemperatuur hebben bereikt dan gaan we de partjes perzik bakken in boter, honing en citroensap in de Skottsberg pan. Hierdoor karameliseren de natuurlijke suikers in de perzik, waardoor ze een extra zoete smaak krijgen 

De gegrilde kippendijen en de zoete perzik serveren we met wat verse munt. Als je dit op tafel zet dan weet je dat er gesmuld gaat worden. Ga jij deze gegrilde kip met perzik ook maken? Laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de dry rub

Voor de perziken

  • 4 rijpe perziken
  • 50 gram boter
  • 2 el honing
  • Sap van een halve citroen
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

1. Smeer de kippendijen in met wat olijfolie. Meng de dry rub en strooi een egale laag over alle zijden. Laat dit zo een paar uur in de koelkast intrekken.
2. Snij de perzik doormidden, verwijder de pit en snij de helften in partjes.
3. Bereid een barbecue voor met een directe temperatuur van ongeveer 150ºC
4. Steek de thermometer in één van de kippendijen en rooster de kip om en om tot een kerntemperatuur van 85ºC
5. Schuif de kippendijen naar de zijkant en zet een pan op het rooster en smelt daarin de boter
6. Doe de perzik partjes in de pan en schenk daar de honing en citroensap overheen
7. Roer alles goed door elkaar en bak de perzik tot ze wat zachter worden
8. Leg de kip erbij en strooi er wat verse munt erover

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook