Gegrilde mais ribben

Gegrilde mais ribben

Wij hebben een hele makkelijke manier om mais te grillen en te eten. Deze mais ribben zijn gewoon repen mais die tijdens het grillen een beetje opkrullen zodat ze lijken op spareribs.

We hebben de mais op smaak gebracht met een makkelijke dry rub maar je kan zelf vast wel meer manieren bedenken om smaak toe te voegen. Probeer ze eens met wat geraspte kaas en een lekkere dipsaus.

Het snijden van de maiskolven in kwarten is een spannend klusje. Zorg er in ieder geval voor dat je een scherp mes hebt. Zet dan de maiskolf rechtop en snij de kolf dwars doormidden. Dat doe je daarna nog een keer met beide helften.

Probeer niet de maiskolf rechtop te houden met de andere hand tijdens het snijden. Maak een snee bovenin de kolf waar het mes in blijft zitten en hou dan beide handen boven het mes. Probeer vervolgens het mes door de maiskolf heen te drukken.

De mais ribben hebben niet heel veel aandacht nodig. Je grilt ze indirect op 160 tot 190ºC of direct boven laag vuur tot de mais zacht is geworden. Dat is alles wat je hoeft te doen.

Wij serveren de mais ribben met wat sriracha mayonaise. Ga jij deze mais ribben maken laat het dan hieronder weten in de reacties. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 2 maiskolfen
  • 1 el olijfolie

Voor de dry rub

  • 1 tl zee zout
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl uiengranulaat
  • 1/4 tl knoflookgranulaat

Voor de sriracha mayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl sriracha
  • 2 tl van de dry rub
  • 1 el limoensap

Bereiding

  1. Snij de mais in kwarten zoals hierboven beschreven.
  2. Meng de ingrediënten voor de dry rub en hou 2 theelepels apart. Meng de rest met de olijfolie en smeer daarmee de mais in.
  3. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van ongeveer 170ºC.
  4. Meng de ingrediënten voor de sriracha mayonaise.
  5. Leg de maisribben op het rooster en sluit het rooster. Gril de mais 20 tot 30 minuten tot de korrels zacht zijn geworden.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook