Wij zijn er inmiddels wel achter dat je bijna alles kan grillen. Zelfs cake. Zelfs natte keek. En nee, dat is geen spelfout. Bij ons in de buurt heb je een dorpje genaamd Spakenburg waar ze deze keek maken. En waarschijnlijk staat er bij jou op de weekmarkt wel een kraam waar ze ze verkopen.
Er is steeds meer vraag naar een complete maaltijd van de barbecue en daar hoort natuurlijk ook een nagerecht bij. En dan het liefst een nagerecht dat je na het barbecueën snel op tafel zet.
Ingrediënten
- 1 natte keek
- 2 nectarines
- 2 eetlepels echte boter
- 2 theelepels bruine suiker
Bereiding
- Snij de nectarines in 2 en verwijder de pit.
- Leg in elke nectarine een klein beetje boter en strooi er wat bruine suiker overheen
- Pak elke nectarine in een stuk aluminiumfolie en leg ze op de nagloeiende barbecue aan de zijkant van het rooster. Sluit het deksel.
- Snij de natte keek in plakken van ongeveer 2,5 tot 3 cm
- Laat een beetje boter smelten en bestrijk de plakken keek aan 1 kant met de boter.
- Leg de plakken keek met de bestreken kant op het rooster boven de directe hitte.
- Smeer de bovenzijde in met de boter en keer de plakken om als ze mooie grilstrepen hebben.
- Als de nectarines zacht zijn geworden pak je ze uit.
- Serveer de gegrilde natte keek en nectarine met een beetje ijs en slagroom. Je zou er nog extra een beetje honing overheen kunnen gieten.