In English

Gegrilde pulled pork pizza

In samenwerking met

Gegrilde pulled pork pizza

We hebben het heel vaak over pizza. Naast barbecue is dat onze grootste hobby. Wij zijn gek op de Napolitaanse pizza. Zo’n dunne pizza die je als brood dubbel kunt vouwen. Maar wat als je nou gek bent op een knapperige pizza korst? Dan hebben wij het perfecte recept voor je. Dit recept geeft gegarandeerd heerlijk krokante pizza bodems.

Het deeg dat we gebruiken voor deze gegrilde pizza is gebasserd op ons pita recept. En het heeft maar 3 ingrediënten. Bloem, gist en yoghurt. “Yoghurt!?”. Ja yoghurt. gewoon doen. Ga je lekker vinden.

Je mengt alles door elkaar tot je geen droge bloem meer in de kom hebt. Blijft het deeg daarna nog te nat dan doe je er met kleine stapjes bloem bij.

Daarna draai je er meteen 4 gelijke bollen van. Je mag er ook 3 bollen van maken voor grotere pizza’s. De bollen laat je zo 3 kwartier onder een vochtige theedoek op kamertemperatuur staan. Ondertussen zet je alvast de barbecue aan.

Dit deeg heeft een hoge directe hitte nodig en een schoon rooster. Als het rooster heet is dan borstelen we het eerst schoon en daarna halen we een stuk keukenrol met een beetje olijfolie over het rooster. Zo weet je zeker dat het rooster goed schoon is.

Daarna zetten we een gietijzeren skillet op het rooster om wat spekjes uit te bakken. Je haalt ze eruit als ze al wel goudbruin zijn maar nog niet te hard. De uienringen bak je dan op in het achtergebleven spekvet. We hebben nooit gezegd dat het een gezond recept was toch? Maar wel erg lekker. Als de uienringen er uit zijn dan Zet je de brander onder de skillet wat lager en warm je de pulled pork op.

Dit yoghurt deeg rollen we uit. Zo krijg je een dunne pizza met een egale dikte. Heel anders dan een gewone pizza waar je een iets dikkere rand zou willen hebben. Omdat de Weber Genesis® II EX-315 een 3 pits gasbarbecue is zetten we de 2 linker gasbranders half open en de rechter waar de pulled pork aan het opwarmen is op z’n laagst.

De uitgerolde bodem leg je, of schuif je, voorzichtig op het rooster en daarna sluit je het deksel voor 2 á 3 minuten.

Na 2 minuten check je of de onderkant al mooi lichtbruin is. Daarna haal je de bodem van het rooster. Zo zou je alle bodems al voor kunnen bereiden. Dat scheelt weer wat tijd en heeft iedereen sneller zijn pizza.

Nu kan je op je gemak de pizza’s bellegen met de gegrilde kant omhoog. Omdat we nog een beetje pulled pork over hadden besloten we om een pulled pork pizza te maken. Maak je liever een andere pizza dan kan dat natuurlijk ook. Deze bodem kan heel wat hebben.

Als de pizza terug op de barbecue gaat dan draai je de gasbranders helemaal laag en sluit je het deksel. Zo krijgen de ingredienten op de pizza de tijd om warm te worden. Zou je de branders volledig open houden dan is de bodem al lang en breed klaar en de kaas nog niet eens gesmolten.

Dit is onze gegrilde pulled pizza met de meest krokante bodem die je hebt gemaakt. Als jij hem gaat maken laat dat dan hieronder weten in de reakties. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Weber_Barbecues_Nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg

 • ½ liter yoghurt
 • 750 gram tarwebloem
 • 7 gram droge gist
 • 10 gram zout

Voor het beleg

 • Beetje zout
 • 300 ml tomatensaus
 • 100 gram blokjes gerookt spek
 • 300 gram Pulled pork
 • Mix van geraspte cheddar en belegen Goudse kaas. Ongeveer 200 gram.
 • 1 rode ui in dungesneden ringen
 • 1 jalapeno
 • Je favoriete barbecuesaus

Bereiding

 1. Meng alle ingredienten voor het pizzadeeg en draai 4 gelijke bollen. Laat deze bollen ontspannen onder een vochige theedoek.
 2. Maak het rooster van je barbecue goed schoon met borstel en een stuk keukenpapier met een beetje olijfolie.
 3. Bak het ontbijtspek uit tot goudbruin. Bak daarna even kort de uienringen in het spekvet tot ze zacht en bruin zijn.
 4. Haal de uienringen uit de pan en warm dan de pulled pork op.
 5. Warm de barbecue op tot rond de 220°C.
 6. Rol het pizzadeeg uit tot ongeveer 5 mm dikte en leg de bodem voorzichtig op het rooster. Gril de pizza tot de bodem lichtbruin is.
 7. Haal de bodem van het rooster en leg deze met de gegrilde kant naar boven.
 8. Bestrooi de bodem met een beetje zout en beleg het dan met de tomatensaus, uienringen en uitgebakken spek. De pulled pork, kaas, jalapeño en barbecuesaus.
 9. Draai de gasbranders laag en leg de pizza terug op het rooster. Sluit het deksel en gril de pizza ongeveer 10 minuten verder tot de bodem mooi bruin is en de kaas gesmolten.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook