Gegrilde rode kool

In samenwerking met

Gegrilde rode kool ruikt en smaakt geweldig en het ziet er ook nog eens heel mooi uit. Door het grillen krijgt de rode kool een diep donkere paarse kleur en een bijna zoete smaak.

De buitenkant heeft een paar gegrilde randjes en is lekker plakkerig door de gekarameliseerde saus. Terwijl de binnenkant lekker zacht is geworden.

Hoe snij je rode kool om te grillen

Over het algemeen wordt rode kool gegrild in dikke plakken. Als je een rode kool in plakken snijdt hou je altijd wat losse eindjes over. Wij snijden ze daarom in partjes. Dat snijden is meteen het spannendste deel van dit gerecht.

Eerst snij je de rode kool doormidden en verwijder je de droge bladeren aan de buitenkant. Daarna snij je de delen weer door de helft en die kwarten snij je nog een keer doormidden.

Die partjes rijgen we aan metalen spiesen om de laagjes rode kool bij elkaar te houden. Het is niet noodzakelijk maar dan moet je de kool heel voorzichtig behandelen als ze gegrild zijn.

De rode kool smeren we in met de marinade en zo laten we ze een paar uur in de koelkast liggen. Zorg er wel voor dat de marinade lekker diep tussen de laagjes gesmeerd wordt. Wij gebruiken hiervoor een siliconen kwast.

We hebben onze Kamado Joe met het divide and conquer systeem ingericht op een gedeelde directe en indirecte bereiding. Aan de linkerkant hebben we de halve platesetter op het accesoirerek geplaatst en daarboven de rode kool op het rooster gelegd.

Zo kan deze rustig garen terwijl we aan de rechterkant een paar picanha steaks boven directe hitte kunnen roosteren. Gegrilde rode kool is hartstikke lekker hoor. Maar wij hebben er toch graag een mooi stukje vlees naast liggen.

Als de rode kool zacht is geworden dan smeer je ze nog een keertje in met de marinade en laat je ze nog een paar minuten liggen tot alles lekker plakkerig is.

Ga jij deze gegrilde rode kool ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 1 hele rode kool
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 tl mosterd
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1 el honing en 2 extra lepels
  • Zout en peper naar smaak
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

  1. Snij de rode kool in halve kwarten zoals hierboven beschreven. Rijg ze dan aan spiesen.
  2. Mix de ingrediënten voor de marinade en smeer met de helft de rode kool dik in. Laat ze zo een paar uur in de koelkast liggen.
  3. Mix de overgebleven marinade met 2 extra lepels honing om een saus te maken. Hou deze apart voor later.
  4. Gril de rode kool parten op een indirecte temperatuur van ongeveer 200ºC tot ze in 20 tot 30 minuten zachter zijn geworden.
  5. Smeer ze in met de saus en laat de rode kool dan nog een paar minuten liggen tot de saus gekarameliseerd en plakkerig is geworden.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een uniek recept dat niet op de website staat.

nieuwsbrief inschrijving