In English

De makkelijkste gegrilde salsa

In samenwerking met

De makkelijkste gegrilde salsa

Deze gegrilde salsa is zo makkelijk te maken. Het enige dat je hoeft te doen is alles te laten verbranden. Door de ingredienten te grillen tot ze zwart zijn, krijgt deze gegrilde salsa een milde zoetheid en een rokerige smaak. De salsa is snel gemaakt en zet je op tafel naast taco’s, tortilla’s, hamburgers of een dikke steak.

We hebben een nieuwe barbecue in de tuin staan. De Big Fred van Burnhard. Een 3 pits gasbarbecue met een infrarood keramische brander en een zijbrander. We wilden hem niet meteen heel vies maken dus zijn we voorzichtig begonnen om de barbecue een beetje te leren kennen.

We zetten de middelste 2 branders vol open en leggen een ui, paprika en 2 chilipepers tussen de branders.

Een gietijzeren skillet met wat cherrytomaatjes en 3 tenen knoflook gaan boven de derde brander.

De tomaatjes en de knoflook zijn als eerste klaar. Als de tomaatjes knappen en de knoflook zacht is dan mogen die van het vuur om een beetje af te koelen.

De rest, ui, paprika en chilipepers, laat je net zo lang liggen tot de buitenkant zwart is. Dan weet je dat de inhoud zacht is en een lekkere rooksmaak heeft gekregen. De buitenkant van de paprika schraap je schoon met een mes en de buitenste schil van de ui verwijder je.

Je hoeft niet te overdrijven. Een paar zwarte puntjes is de salsa staan ook wel weer leuk en dan kan je uitleggen dat een gegrilde salsa is. Daarna snij je de ui en paprika zodat je ze in een keukenmachine fijner kunt hakken. Of je snijdt ze zelf helemaal fijn zodat je een groffe salsa krijgt.

De chilipepers zijn helemaal zacht geworden en moet je een beetje anders behandelen. Eerst snij je ze doormidden zodat je de zaadjes kunt verwijderen. Daarna schraap je het zachte vruchtvlees zo van de verbrande buitenkant.

Wil je een salsa met meer pit dan laat je de zaadjes lekker zitten. Je kan ze ook bewaren zodat je dat later kunt beslissen.

Hierna hak je alles fijn met een staafmixer tot een geweldige salsa. Zoals gezegd kan je ook zelf aan het werk met een mes voor een dikkere salsa waar je je lepel rechtop in kunt zetten.

Als de salsa klaar is dan breng je het op smaak met wat peper en zout en roer je er nog een handje platte peterselie doorheen voor de frisse smaak. Dat groene kleurt ook wel lekker in de rode saus. Het oog wil ook wat.

Ingrediënten

 • 1 rode paprika
 • 1 witte ui
 • 2 chili pepers
 • 300 gram cherrytomaatjes
 • 3 tenen knoflook
 • 1 handje gesneden platte peterselie
 • peper en zout naar smaak

Bereiding

 1. Grill de cherrytomaatjes en de 3 tenen knoflook in een pan tot de tomaatjes knappen en de knoflook zacht is.
 2. Rooster de paprika, ui en chilipepers tot de buitenkant zwart is.
 3. Verwijder de zwarte buitenkant van de paprika en de ui. Verwijder de zaadjes in de chilipepers en schraap het vruchtvlees van de zwarte schil.
 4. Pureer alles in een staafmixer en breng het op smaak met peper en zout. Roer als laatste de peterselie door de salsa.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook