Deze gegrilde sardientjes zijn te vinden in de meeste tapas restaurant. Gegrilde sardines of sardientjes gaan perfect op de barbecue en zijn erg makkelijk te maken. Je hoeft ze zoals bij veel andere vissoorten niet te ontleden. De fijne graatjes kunnen gewoon gegeten worden.
Voor meer vis barbecuetips hebben we een hele pagina.
Ingrediënten
- 1 kg hele sardines
- 3 dl olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 2 citroenen
- ½ bosje platte peterselie
- Mespunt cayennepeper
- Mespunt kardemompoeder
- Theelepel grof gemalen zeezout
Bereiding
- Pers de citroenen en knijp de knoflookteentjes uit, meng dit met het citroensoep
- Voeg het kardamompoeder, de cayennepeper, het zout en de olie toe
- Klop het geheel goed door elkaar
- Roer er de gehakte peterselieblaadjes door
- Leg de sardientjes een uur in de marinade
- Rooster de sardines 3 minuten aan weerszijden in een visklem.