BBQ-helden

Gegrilde sardientjes

Deze gegrilde sardientjes zijn te vinden in de meeste tapas restaurant. Gegrilde sardines of sardientjes gaan perfect op de barbecue en zijn erg makkelijk te maken. Je hoeft ze zoals bij veel andere vissoorten niet te ontleden. De fijne graatjes kunnen gewoon gegeten worden.

Voor meer vis barbecuetips hebben we een hele pagina.

kruiden kopen

Ingrediënten

  • 1 kg hele sardines
  • 3 dl olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 citroenen
  • ½ bosje platte peterselie
  • Mespunt cayennepeper
  • Mespunt kardemompoeder
  • Theelepel grof gemalen zeezout

Bereiding

  1. Pers de citroenen en knijp de knoflookteentjes uit, meng dit met het citroensoep
  2. Voeg het kardamompoeder, de cayennepeper, het zout en de olie toe
  3. Klop het geheel goed door elkaar
  4. Roer er de gehakte peterselieblaadjes door
  5. Leg de sardientjes een uur in de marinade
  6. Rooster de sardines 3 minuten aan weerszijden in een visklem.

Gearchiveerd onder:

,

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard