Gegrilde tomaatjes met knoflook en rozemarijn

Gegrilde tomaatjes met knoflook en rozemarijn

Gegrilde tomaatjes maak je vanaf nu standaard op elk barbecue feestje. Het komt altijd wel ergens van pas. Zo’n schaaltje ziet er sowieso erg zomers uit en staat goed op tafel.

Deze gegrilde tomaatjes kan je overal voor gebruiken. Je kan ze door de spaghetti scheppen, of je hebt het begin van een lekkere salsa. Op een tosti smaken ze ook goed of je belegt er een pizza mee. Verzin zelf maar.

Ingrediënten

  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 theelepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 tenen knoflook. gekneust
  • 2 takjes rozemarijn
  • een beetje grof zout
  • een beetje versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel korianderzaad

Bereiding

  1. Halveer de tomaatjes en leg ze in een kleine ovenschaal.
  2. Mix de azijn, olijfolie, knoflook, zout, peper en korianderzaad. Schenk dit over de tomaatjes en mix alles door elkaar.
  3. Leg de takjes rozemarijn tussen de tomaatjes.
  4. Zet de ovenschaal op de barbecue en bak de tomaatjes ongeveer een half uur/drie kwartier tot ze zacht zijn en de onderkant gegrild.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook