Gehaktballen op de barbecue zie je niet vaak maar doen het altijd goed. Leg ze los op de barbecue of rijg ze aan een stokje.
Deze gehaktballetjes gaan geweldig samen met een satesaus, wat niet? Of een amerikaanse stijl barbecuesaus.
Ingrediënten
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepes zout
- 1 theelepel bruine suiker
- ½ theelepel chillipoeder, meer als je van pittig houdt
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel zwarte peper
- ½ eetlepel mosterd
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
Bereiding
- Mix de paprikapoeder, zout, bruine suiker, chillipoeder, komijn, zwarte peper en mosterd.
- Verhit de olie in een steelpannetje en voeg een gesnipperd uitje en 2 geperste knoflookteentjes en kook voor 5 minuten.
- Kneed de eerder gemaakte mix en de ui en knoflook samen met een geklutst ei door de gehakt.
- Maak kleine gehaktballetjes van ± 4 cm, niet kleiner want dan vallen ze tussen de roosters, ook niet groter want dan worden ze niet goed gaar.
- Gril de gehaktballetjes in ongeveer 8 minuten gaar, 2 minuten per kant.