In English

Gepofte aardappels van de barbecue

Gepofte aardappels van de barbecue

Ken jij iemand die niet houdt van een kruimelig aardappeltje? Wij poffen ze tussen de kooltjes op de barbecue. Daarna kan je ze beleggen met wat wat je maar wilt.

Dit recept voor gepofte aardappel is de basis voor vele variaties en is een lekkere aanvulling bij al het vlees.

Zorg ervoor dat de aardappels allemaal een beetje hetzelfde formaat zijn. Dan zijn ze namelijk allemaal op hetzelfde moment klaar. Daarna zorg je ervoor dat de aardappels schoon zijn. Je wil niet in een stuk gebakken klei happen.

Wij rollen de aardappelen altijd in een flink stuk folie. Zo kan je zorgen voor meerdere laagjes en wordt de aardappel beschermt tegen verbranden. Leg je de aardappelen direct op de briketten dan moet je zeker 3 laagjes hebben. Hebben ze wat meer afstand tot de briketten dan kan je het ook met 2 of zelfs 1 laagje af.

Wij leggen de aardappels direct naast de briketten. We weten ook dat we nog meer gaan maken dus deze aardappels hebben 3 laagjes folie. Hebben we lekker de tijd en hoeven we ons niet te haasten.

Elk kwartier draaien we de aardappels. Onthou wel hoe je ze draait anders koken ze niet regelmatig. Dan zit je aan het eind met stukken harde aardappel of met verbrande delen.

Na een klein uurtje waren onze aardappels gekookt en mooi zacht. Dat check je door een thermometer of een sateprikker door de folie te prikken. Als deze er makkelijk in- en uitgaat dan is hij gepoft. Nu kan je de aardappel iets insnijden en hem opendrukken.

Zijn ze klaar dan vouw je de aluminiumfolie open. Pak ze niet helemaal uit want de folie zorgt er ook voor dat ze mooi rechtop blijven staan. Dan snij je de aardappel in en vouw je ze open.

Daarna mag iedereen zelf kiezen waarmee ze de aardappel gaan beleggen. Wij hebben gekozen voor sour cream en chili con carne. Maar er zijn nog veel meer variaties te verzinnen natuurlijk.

 • Zure room met gesneden bieslook en versgemalen zwarte peper en zeezout
 • Chili con carne
 • Kruidenboter
 • Heel gemakkelijk: Kruiden roomkaas uit de supermarkt
 • Roomboter en een uitgeperste teen knoflook, zwarte peper
 • Wat goudbruin gebakken uienringen, uitgebakken spekjes + wat vet en een rauwe eidooier en versgemalen zwarte peper (misschien niet zo’n goed idee voor je oma, die kan waarschijnlijk niet zo goed tegen salmonella)
 • Tzatziki
 • Crème fraîche
 • Guacamole

Ingrediënten

 • Bloemige aardappels (Bintje, Bildstar en Doré zijn wel de bekendste rassen) met gelijk formaat
 • olijfolie
 • peper en zout
 • Aluminiumfolie
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Boen de aardappel schoon onder stromend water.
 2. Smeer de aardappels in met een beetje olijfolie en bestrooi ze dan met wat peper en zout. Verpak de aardappels vervolgens in aluminiumfolie
 3. Leg de ingepakte aardappels boven of tegen de kooltjes/briketten.
 4. Keer ze elke 15 minuten een kwartslag en check na een uur hoe zacht de aardappel is door met een tandenstoker door de folie en in de aardappel te prikken.
 5. Haal de aardappelen van de barbecue, vouw de aluminiumfolie zover terug dat je de aardappel diep in kan snijden en een beetje open vouwen.
 6. Vul de opengevouwen aardappel met wat je wil en serveer als ze nog warm zijn.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook