Gepofte krieltjes

Gepofte krieltjes

Je bent een Hollander of niet? Bij een lekker stuk vlees wil je een lekker aardappeltje. En als je dan toch de barbecue aan hebt dan gooi je meteen de krieltjes erbij. Simpel zat.

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • eetlepel gehakte verse tijm
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Neem 2 vierkante stukken aluminiumfolie en leg op beide stukken de helft van de krieltjes
  2. Giet wat olijfolie over de krieltjes en bestrooi ze met de tijm en wat peper en zout.
  3. Meng alles een beetje door elkaar zodat de krieltjes rondom bedekt zijn.
  4. Vouw de aluminiumfolie dicht en leg het pakketje zo ver mogelijk weg van de hitte op de barbecue.
  5. Dat kan op het grillrooster maar ook op het kolenrooster onder het vlees.
  6. Laat de pakketjes liggen totdat je met een satehprikker makkelijk door een krieltje kan prikken.
  7. Pak de krieltjes uit. In principe zijn de krieltjes nu klaar maar wij leggen ze dan nog even om en om boven de hitte op het rooster. Zo worden ze ook nog mooi goudbruin en knapperig.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook