Je bent een Hollander of niet? Bij een lekker stuk vlees wil je een lekker aardappeltje. En als je dan toch de barbecue aan hebt dan gooi je meteen de krieltjes erbij. Simpel zat.
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- 2 eetlepels olijfolie
- eetlepel gehakte verse tijm
- grof zeezout
- versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Neem 2 vierkante stukken aluminiumfolie en leg op beide stukken de helft van de krieltjes
- Giet wat olijfolie over de krieltjes en bestrooi ze met de tijm en wat peper en zout.
- Meng alles een beetje door elkaar zodat de krieltjes rondom bedekt zijn.
- Vouw de aluminiumfolie dicht en leg het pakketje zo ver mogelijk weg van de hitte op de barbecue.
- Dat kan op het grillrooster maar ook op het kolenrooster onder het vlees.
- Laat de pakketjes liggen totdat je met een satehprikker makkelijk door een krieltje kan prikken.
- Pak de krieltjes uit. In principe zijn de krieltjes nu klaar maar wij leggen ze dan nog even om en om boven de hitte op het rooster. Zo worden ze ook nog mooi goudbruin en knapperig.