Gepofte venkel van de barbecue

Gepofte venkel van de barbecue

Venkel als knol kan je heerlijk poffen. De lichte anijssmaak is nog lekkerder als je de gepofte venkel daarna nog gaat grillen. Het schoonmaken en snijden is een klein klusje maar dat gaan we je uitleggen.

Venkel koop je als een knol. Het grootste gedeelte loof is er vaak al van af. Je snijdt eerst het kontje eraf en vervolgens haal je de buitenste bladeren eraf.

De overgebleven bol snij je doormidden en dan zie je een harde witte kern. Deze is niet bij alle venkel even groot. Deze kern snij je uit de venkelbol door het schuin in te snijden.

That’s it.

Ingrediënten

  • 2 bollen venkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gehakte rozemarijn
  • grof zeezout

Bereiding

  1. Neem de helften venkel en leg ze op een vierkant stuk alumniumfolie.
  2. Besprenkel ze met wat olijfolie, de rozemarijn en zout.
  3. Vouw de folie dicht en leg het pakketje op de barbecue tegen de rand van de barbecue aan de minst warme kant.
  4. Laat ze ongeveer 30 minuten liggen tot je er makkelijk een satehprikker doorheen kan steken.
  5. Pak de venkelhelften uit en gril ze nog even om en om boven de hitte.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook