In English

Gerookte koffie burger

In samenwerking met

Gerookte koffie burger

Wij, en vele andere hebben we begrepen, zijn altijd op zoek naar de ultieme burger. We komen met deze koffieburger in de buurt. Eén flinke schep koffiepoeder door het gehakt zorgt voor hele diepe smaak die echt geweldig is bij een dikke burger. Probeer het en dan hebben we het er later over.

Op 500 gram is 1 flinke maatlepel koffiepoeder genoeg. De soort koffie moet je zelf maar uitzoeken. Wij zijn geen koffiedrinkers maar hebben voor gasten altijd koffie in huis. Niets speciaals, gewoon koffie. Wij zijn trouwens wel steeds meer aan het experimenteren met koffiepoeder en cacaopoeder en verbazen ons elke keer over de smaak die zo goed past bij barbecue.

We laten helemaal niets aan het toeval over en plaatsen een blokje belegen kaas in het midden van de burger. Dit gaat smelten waardoor je een binnenstebuiten cheeseburger krijgt. Dit worden trouwens heule dikke burgers. Hoeft natuurlijk niet maar wij doen het wel.

Peper en zout zijn de ultieme smaakmakers in Amerikaanse bbq. Deze burgers rollen we met de zijkanten door een mix van 50/50 grofgemalen zwarte peper en zeezout. Wees niet bang dat de burger oneetbaar zout wordt. Het zout valt er grotendeels af als het zijn smaak al heeft afgegeven en zwarte peper krijgt een bijna zoet-pittige smaak als het gerookt wordt.

De burgers hebben een uurtje in de koelkast gelegen om op te stijven en gaan dan op de Kamado Joe met de SloRoller.

We steken een thermometer in één van de dikke burgers en roken ze dan met een blokje kersenhout tot een kerntemperatuur van 70ºC. Dat kan een uurtje duren.

Als je dan het deksel open doet dan zie je deze prachtige roodbruine burgers. We hebben lekker vet rundergehakt gebruikt. Zo blijft er gegarandeerd na het roken een sappige burger over. Gebruik je standaard rundergehakt dan kan het helpen om naast het blokje kaas ook een bevroren blokje boter te leggen.

Dit is onze gerookte koffieburger die we beleggen op een kaas-ui bol met rucola, tomaat en rode ui. Geen saus want dat heeft deze burger helemaal niet nodig. Ga jij deze koffie burger ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 500 gram rundergehakt
 • 2 el Worcestershire saus
 • 1 flinke maatlepel gemalen koffie (snelfilter)
 • 1 tl knoflookgranulaat
 • 100 gram belegen kaas
 • 50/50 zwarte peper en zeezout
 • 2 mooie broodjes
 • rucola
 • tomaat
 • rode ui
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Meng het gehakt met de worcestershire saus, koffiepoeder en knoflookgranulaat.
 2. Maak 4 bollen en druk deze plat tot ze net iets groter zijn dan de broodjes die je gehaald hebt.
 3. Leg op 2 plakken een blokje kaas en leg dan de andere plakken er op en vouw de randen dicht.
 4. Strooi de peper en zout op een bord en rol daar de burgers met de kanten doorheen. Laat ze daarna een uurtje opstijven in de koelkast.
 5. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 150ºC en een blokje rookhout.
 6. Leg de burgers op het rooster, plaats een thermometer en rook de burgers tot een kerntemperatuur van 70ºC.
 7. Beleg de broodjes met rucola, de burger, tomaat en rode ui.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook