Geroosterde paprika’s zijn lekker bij heel veel gerechten of als ingrediënt in een saus of soep, maar solo doen ze het ook heel erg goed.
Erg lekker zo op zich zelf, maar voor de niet vegetariërs, geroosterde paprika’s combineren erg lekker met kip of varkenshaas.
Ingrediënten
- Mooie rijpe grote rode paprika’s met een dikke laag vruchtvlees
- Olijfolie
- Zeezout
- BBQ met deksel
- Een paar flinke papieren zakken
Bereiding
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
- Smeer de gehalveerde paprika’s in met olijfolie
- Leg de paprika’s met de schil richting de matig hete kolen op het BBQ rooster
- Doe het deksel op de BBQ en controleer op de paar minuten
- Rooster de paprika’s tot de schil gaat blaren en zwart wordt
- Haal de paprika’s van het vuur en doe ze in een papieren zak of ziplock zak, sluit de zak
- Laat de paprika’s zo een kwartier stomen
- Na een kwartier het schilletje heel makkelijk van de paprika
- Snij tenslotte de losse velletjes langs de zijkanten weg, besprenkel de paprika’s met goede olijfolie een strooi er een beetje versgemalen zeezout over heen.