In English

Geroosterde procureur met uien roomsaus

In samenwerking met

Geroosterde procureur met uien roomsaus

Soms heb je zo’n recept dat zo simpel is maar er geweldig luxe uitziet. Zo ook deze procureur met een heerlijke uien roomsaus. Het enige wat je hoeft te kunnen is een uitje snijden en de temperatuur in de gaten houden. En met dit mooie vlees als resultaat gooi je hoge ogen bij vrienden en familie.

Elk recept hangt of staat met goeie kwaliteit ingrediënten. Koop dus altijd het beste vlees dat je je kunt veroorloven. Beter een paar keer geweldig eten dan elke dag middelmatig toch? In dit geval kozen wij voor een Livar procureur van bijna een kilo. Je bent wel een paar tientjes verder maar het resultaat is dan ook echt geweldig.

Om de procureur op smaak te brengen hebben we een pittige dry rub gemaakt met chipotle peper en een flinke theelepel zwarte peper. Je hoeft niet bang te zijn dat het vlees te heet wordt. Het gaat enkel over de buitenkant van het vlees en de meeste hitte raak je kwijt tijdens de bereiding.

We stellen onze Kamado Joe op zodat we een indirecte hitte hebben van ongeveer 150ºC. Daarbij gebruiken we de SloRoller. De stijgende hitte en rook wordt via een soort trechtersysteem en een ronde plaat gelijkmatige door de ketel verspreid.

Op het rooster gaat de ovenschaal met gesneden ui en boter en de procureur. Vergeet niet om de plaat van de SloRoller af te dekken met een dubbel vel aluminiumfolie. De druppels vet zullen anders verbranden gaan stinken.

We garen de procureur tot een kerntemperatuur van 65ºC. Dat is net niet well-done en nog een klein beetje roze. Daar hoef je niet angstig voor te zijn. Dit is kwaliteits varkensvlees en dat kan je prima medium rare eten. We houden de kerntemperatuur in de gaten met de BlueDot. Wat ons betreft de goedkoopste oplossing om de temperatuur nauwkeurig in de gaten te houden. Ook binnen via je telefoon met Bleutooth.

Ondertussen check je zo nu en dan hoe het met de uien gaat. Als deze dreigen uit te drogen en ze zijn nog niet goudbruin dan giet je een beetje water in de ovenschaal. Zijn ze al wel mooi van kleur dan trek je de ovenschaal onder het vlees vandaan om de saus verder te maken. Dat doe je van de hitte af anders zou de creme fraiche gaan schiften en dat ziet er niet uit.

Zo eten wij procureur het liefst. Sappig, lekker op smaak met een kleine rookring en net nog roze. Ga jij deze geroosterde procureur ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de dry rub

Voor de saus

 • 4 witte uien
 • 50 gram boter
 • 1 el mosterd
 • 100 gram creme fraiche
 • Peper en zout naar smaak
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Meng alle onderdelen van de dry rub en strooi dit helemaal over het vlees. Wrijf het goed in en laat het minstens 3 kwartier tot een hele nacht intrekken in de koelkast.
 2. Snij de uien in schijven van een halve centimeter en bedek daarmee de bodem van een ovenschaal. Leg daarop de boter in kleine stukjes.
 3. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van ongeveer 150ºC en een blokje rookhout. Appel of kers werkt goed.
 4. Zet de ovenschaal onder of naast het vlees als je daar de ruimte voor hebt. Steek een thermometer in het vlees en sluit het deksel. Kijk na een half uur elk kwartier of de uien niet droogkoken.
 5. Als de procureur een kerntemperatuur heeft van 65ºC dan haal je hem van het rooster om te laten rusten.
 6. Als de uien goudbruin zijn dan haal je de ovenschaal van het rooster en meng je er de mosterd en creme fraiche doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
 7. Snij de procureur in mooie plakken en serveer met de uien roomsaus.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook