Gevlinderde drumsticks met knoflook botersaus

Gevlinderde drumsticks met knoflook botersaus

Drumsticks van de barbecue zijn altijd een succes, maar met deze gevlinderde variant krijg je nog meer smaak en een extra krokante huid. Door de drumsticks te vlinderen, wordt het vlees sneller en gelijkmatiger gaar en krijg je meer oppervlak voor nog meer lekkere grillrandjes.

We bereiden deze gevlinderde kipdrumsticks eerst low and slow, zodat ze botermals worden. Daarna grillen we ze af voor een perfect geroosterd korstje. Maar het hoogtepunt is de knoflook botersaus, die deze drumsticks echt verslavend maakt. Dit recept mag niet ontbreken bij je volgende barbecuefeestje.

We vlinderen de drumsticks door het vlees kort langs het botje los te snijden. Let op dat je het niet helemaal doorsnijdt. Je hebt nu een mooi breed en plat stuk kip aan een stokje.

De gevlinderde drumsticks hebben we bestrooid met de dry rub en daarna gaan we ze indirect bereiden op een temperatuur van ongeveer 150ºC. Drumsticks hebben relatief veel bindweefsel en dat wordt op deze manier afgebroken en omgezet in heerlijke gelatine. Het huidje krijgt nu ook de tijd om uit te drogen zodat het sneller krokant wordt als je de drumsticks afgrilt.

Als we toch bezig zijn gooien we meteen wat halve courgette naast de vleugels. Het vlees van de courgette hebben we kruislings ingesneden en daarna ingesmeerd met olijfolie en bestrooid met dezelfde dry rub als van de drumsticks. Als de courgette zacht is dan hoef je ze alleen maar even te roosteren.

Na het indirect bereiden roosteren we de drumsticks nog even om en om voor een krokant huidje en een paar mooie grillranden. Daarna halen we ze door de knoflook-botersaus. Boter maakt alles beter omdat het vet de smaken nog beter naar voren haalt en verdeelt in je mond.

Ga jij deze gevlinderde drumsticks ook maken? Laat ons weten hoe het is gegaan in de reacties! Of nog beter: maak er een foto van en deel die op Instagram. Vergeet ons niet te taggen met @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • Drumsticks

Voor de dry rub

Voor de knoflook-botersaus

  • 3 el olijfolie
  • 100 gram roomboter.
  • 4 geraspte tenen knoflook
  • 2 el gesneden verse koriander
  • 1 tl chili flakes
  • 2 el citroensap.
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

  1. Mix de ingredienten voor de dry rub. Vlinder de drumsticks en bestrooi ze met een dunne laag van de dry rub.
  2. Leg de drumsticks in de koelkast terwijl je de barbecue voorbereidt. We gaan voor twee zones en een indirecte temperatuur van 150ºC.
  3. De drumsticks leggen we aan de indirecte zone met de huid omhoog en dan sluiten we het deksel.
  4. Ondertussen kan je de knoflook-botersaus maken door de olijfolie boven laag vuur op te warmen en daarin de boter te laten smelten. Daarna voeg je de knoflook, koriander, chiliflakes en citroensap toe.
  5. Als de drumsticks een kerntemperatuur hebben van 80ºC dan rooster je ze nog even om en om boven directe hitte.
  6. Haal de drumsticks door de warme knoflook-botersaus en serveer meteen.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook